A la Mode - výstava barokních oděvů v Klementinu
Foto: autorka

A la Mode - výstava barokních oděvů v Klementinu

20. 7. 2018

Aneb jak udělat dojem. Móda a společenské zvyky na přelomu 17. a 18. století. Výstava barokních kostýmů a masek seznamuje návštěvníky s ideálem krásy tehdejší epochy a poodhaluje rafinovanou eleganci a jemnou smyslnost tehdejší módy. Vystavené kostýmy doplňují originální, ručně vyrobené masky, používané pro různé společenské slavnosti. Výstava je komentována autorem (kurátorem) výstavy, který seznámí návštěvníky poučnou a zábavnou formou nejen s vystavenými exponáty, ale též se širšími společenskými souvislostmi a jejich vztahem k současnosti. 

Výstava je k vidění v Galerii Klementinum do 8. září.

Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Děkuji všem za příspěvky.
Libor Farský
Děkuji za příspěvek do mé sbírky literatury o historii módy, která mě velmi zajímá. Ovšem v baroku bych žít také nechtěl, nesedne mi ani přezdobenost v architektuře.
Zdenka Jírová
Jsem ráda, že to nemusím nosit. V současnéí počasí by to bylo hrozné.
Věra Ježková
Jitko, prima. Hezčí než ve skutečnosti. Ráda jsem se podívala ještě jednou.
Zuzana Pivcová
To je moc zajímavá výstava a navíc umocněná kouzelným prostředím.
Jitka Hašková
Bohužel v sále bylo dost šero, osvětlené sporadicky byly jenom modely, které jsou opravené původní šaty, nejsou to kopie. Více obleků a šatů vystaveno není.
Naděžda Špásová
Krásné fotky. Rozhodně jsem ale ráda, že v maroku nežiju, současná móda mi plně vyhovuje. :-)
Eliška Murasová
Jitko, krásné kostýmy, naživo to bude určitě zážitek, ale bohužel velmi daleko.Tak aspoň zprostředkovaně, díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%