Tip na výlet: Blatná, zámek z pohádky
FOTO: Pavel Vlach pro wikipedia.org

Tip na výlet: Blatná, zámek z pohádky

15. 7. 2018

Ke každému zámku patří většinou park či malebná zahrada a pokud možno pohádka, legenda nebo známá osobnost. Zámeckými parky často kráčely dějiny. Pojďme dnes společně ve zkratce navštívit Blatnou jako inspiraci k letnímu výletu.

hrady a zámky Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Jezdím tam často. Je to milé městečko, hezké koupaliště, dost kulturní. Zrovna probíhá boj s radnicí o kulturní památku Fialovu vilu.
Zuzana Pivcová
Bohužel jsem tudy jen projížděla. Je to trochu mimo můj dosah, ale za informativní článek děkuji.
Alena Vávrová
Nebyla jsem sice na prohlídce uvnitř zámku, jen okolí a parku a je to opravdu krásné místo.
Zdenka Jírová
Před lety jsme tam byli s manželem na dovolené a moc se nám tam líbilo. Kolem zámku se dalo jezdit na lodičkách, v oboře bylo stádo daňků, které jsme chodili krmit. Ti odvážnější si brali suchou housku z ruky. Na zámku v té době bydlela už bývalá majitelka s dcerou.
Naděžda Špásová
Tak tenhle tip na výlet určitě letos splním. Bude to 14 dní v srpnu. Děláme to tak už 14 let a už se těšíme. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%