Foto: autorka
Příběhy naší republiky: Ču vi parolas Esperanton aneb Jeden jazyk pro všechny
15. 7. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
15.7.2018 20:59
Zuzko, Tvá aktivita je opravdu obdivuhodná. Čím nás ještě překvapíš ??? Smekám.
Naděžda Špásová
15.7.2018 19:09
S esperantem se setkávám v křížovkách, asi by mi to nelezlo do hlavy, i když nikdo neví. Zkoušet to už nebudu. :-)
Jiří Libánský
15.7.2018 18:20
Ona už jen ta myšlenka o tom, že si mohou porozumět navzájem lidé různých národů je úžasná.
Alena Vávrová
15.7.2018 16:17
V našem městečku žil velký nadšenec, propagátor a učitel esperanta p. Špůr.
Věra Ježková
15.7.2018 15:29
Zuzko, esperanto mě kdysi také zajímalo. Ale jako jazyk „an sich“, ne potřebný dorozumívací prostředek. Protože, ať se nám to líbí, nebo ne, tuto funkci plní angličtina. A byť esperanto vychází z jazyků živých, je to jazyk umělý. A společnost ho v podstatě nepotřebuje.
Marcela Pivcová
15.7.2018 14:57
Snad bylo esperanto v klubu s dobrými přáteli zajímavé, ale mne nikdy nepřilákalo. Víc jsem se snažila doplňovat si své školní znalosti z němčiny, ale kurzy v poněkud vzdálené Jazykové škole v Českých Budějovicích jsem nakonec vzdala. Bohužel další cizí jazyk mi nepřibyl.
Blanka Macháčková
15.7.2018 09:55
I já jsem se setkala s esperantem, měla jsem chuť se ho začít učit, ale jako s většinou mých vzdělávacích pokusů zůstalo jen u chuti.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA