Ilustrační foto: pixabay.com
Bolesti stáří
10. 7. 2018Nikdo není dokonalý, to je všem známo. Ať jsi mladý, nebo starý, jistě máš nedostatky, protože dokonalý člověk neexistuje. Pokud ano, tak to není člověk ale pes, kůň, či jiné zvíře.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
11.7.2018 00:27
Podle autorky jsem tu už " přes čáru" a to nemluvím o mé sousedce, která minulý měsíc oslavila 90. let a je docela čilá, i když si občas také stěžuje na neduhy. Nic se nemá brát tak vážně, důležité je radovat se z toho, že ještě žijeme, i když s většími či menšími handikepy.
Věra Ježková
10.7.2018 21:40
Z vašeho článku jsem na rozpacích a doufám, že je to nadsázka. Protože kdyby nebyla, bylo by to hodně smutné. Bolest nemusí být stálou průvodkyní stáří. A vy stará ani nejste.
Naděžda Špásová
10.7.2018 18:43
Taky doufám, že jde tak trochu o nadsázku, protože jinak bych si ve svých 65 letech, po rakovině a se svými neduhy připadala fakt nepatřičně. Už si nebudu na nic stěžovat. Autorka už ale asi na íčku není, že?
Jitka Caklová
10.7.2018 16:54
Nemohu se vyjádřit k pocitům druhých lidí, protože je neprožívám. Celý život jsem vykonávala těžkou práci, domácnost, děti, stavba RD svépomocí, údržba domu, zahrady a stále dokola. Nic nebyl problém. Problémy (zdravotní) začaly až když děti odešly z domu a měla jsem čas na přemýšlení typu, "coby - kdyby". Následně jsem prodělala celou řadu operací a dnes, vím že je důležitá psychika a pohyb. Příští rok mi bude 70. Každé ráno cvičím, jezdím na koloběžce, starám se o, nemocného manžela, chod domácnosti, běžnou údržbu domu, zahradu a všechno co s ní souvisí, včetně stříhání živého plotu. Pravda, často je plevel rychlejší než já, ale má to svoji logiku, je mladý :-) Jsem zdravá, bez jakýchkoliv léků a stáří začnu očekávat asi tak kolem osmdesátky. Ale dnes už vím, že bez práce to určitě nebude. Přeji všem život bez bolesti, ta trocha úsilí za to určitě stojí.
Marie Ženatová
10.7.2018 16:28
Mám kamarádku, která se mi ve svých 72 letech občas přijde vypovídat ze svých bolestí - jak tělesných tak psychických... Dříve mi chodívala povídat více o svých radostech...
Já ji vždy pozorně naslouchám a na rozloučenou říkám - svěřená bolest - poloviční bolest, svěřená radost - dvojnásobná radost...
A moje kamarádka mi vždy říká, skutečně jsem si ulevila - tak je to asi pravda...
Margita Melegova
10.7.2018 15:18
Neco jsem podedila v genech, neco se na mne nalepilo, snazim se, bojuji.
Zdeňka Fišová
10.7.2018 14:51
Je mi 63 a prožívám téměř to samé. Zatím se s tím odmítám smířit, pravidelně chodím cvičit s trenérkou, plavu, dělám turistiku s pejskem, ale bohužel mě stále něco bolí - páteř, klouby, kyčle, ramena po operaci, žaludek od léků ... Nic nepomáhá. a bolest mě limituje. Psychika se tím zhoršuje. Přece jen jsem s tím tak brzy nepočítala, mám ještě spoustu plánů a nedovedu si představit trávit den jen s televizí a počítačem.
Zuzana Pivcová
10.7.2018 14:25
Článek tu už myslím byl jednou zveřejněn před několika lety. Pokud si vzpomínám, tak vyvolal velký rozruch. Na jednoho člověka mi to připadá příliš. Ale nedovolím si něco znevažovat, protože do druhého nevidím. Důležitá je psychika.
Soňa Prachfeldová
10.7.2018 14:05
Řekla bych, že je to psáno s nadsázkou, 65 let, to jste ještě mladé děvče ... skoro. Jak je ta písnička ? Zařvi z plných plic, neříkej, že to nejde :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA