Ilustrační foto: pixabay.com
Typická dovolená Čechů. Co to je?
10. 7. 2018Dva týdny, v Česku, autem, na místo s objednaným ubytováním. Ideálně ne dražší než za pět tisíc na osobu. To je podle aktuálního průzkumu nejčastější podoba dovolené.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ivan Navrátil
19.12.2020 17:09
Se známými jsme si pořídili levné bydlení v Itálii přes www.italicahomes.com/cs a jezdíme tam pravidelně na dovolenou. Vyhovuje nám, že nemusíme nic vyřizovat. Teď v létě pro jistotu jenom testy na Covid. Ale asi to není úplně typicky česká dovolená. Jinak tleskání v letadle je taková česká specialita. Piloti z toho mají většinou srandu... Ale tak každý, jak chce. Nikoho to neuráží ani neomezuje, tak proč ne.
Miluše Hasenohrlová
11.7.2018 13:16
Nevidím důvod,proč posádce letadla a hlavně pilotovi po přistání nezatleskat.Je to skvěle odvedená práce. V divadle přece taky tleskáme hercům, kteří jsou také jen v zaměstnání.
Jan Bratan
11.7.2018 11:16
A nebyl jste někdo na dovolené tady? http://hotel-lipno.cz/cs/ jestli jo tak jaké to tam je
Zuzana Pivcová
11.7.2018 08:42
Před startem vždycky představí pilota a posádku, takže to pro nás není anonym. Mám zkušenost, že naši kapitáni mají až na výjimky velmi kvalitní přistání, hladký dosed. Zatleskám jim s chutí, protože v tu chvíli už vím, komu. Ano, mluvím o charterových letech. Na dopravních linkách, kde mě s ostatními cestujícími nic nespojuje, netleskám, to bych byla sólistka.
Věra Ježková
11.7.2018 08:36
Už jsem neletěla hodně dlouho. Tleskání v letadle se mi líbí. Taky bych tleskala, kdyby se mnou letadlo v pořádku přistálo.
Zdenka Jírová
11.7.2018 00:09
Již dlouho nelétám, ale nevidím na tleskání nic zvláštního. Považují snad Češi za směšné, že se někteří lidé modlí a děkují bohu za šťastné přistání? Myslím , že je na každém , jak se projevuje. Hodnotit proto národ , že jsme burani, tak já bych dotyčnou anglickou dámu zase hodnotila jako snobku.
Věra Halátová
10.7.2018 22:42
I jiné národy mají své "speciality", jak se vyjadřuj Vratislava Hoffmanová, zřejmě odbornice na vše. Když lidi baví v letadle tleskat, ať tleskají. Asi tím vyjadřují své pocity. Autorka říká, že je to banalita. Takže je to běžné, ne. Autorka cestuje letadlem výhradně z Buenos Aires někam na dovolenou, nebo snad pracovně? Jaký má tento článek význam? Čechové, netleskejte pilotům za to, že se jim podařilo přistát?
Soňa Prachfeldová
10.7.2018 17:47
V letadle nevím, ale když jedeme jako KS na výlet panu řidiči zatleskáme , za bezpečnou jízdu a jeho to fakt těší .
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA