Vstávat a cvičit! Proč? Pohyb zpomaluje stárnutí
Ilustrační foto: ingimage.com

Vstávat a cvičit! Proč? Pohyb zpomaluje stárnutí

6. 7. 2018

Pohyb. Byl nám dán jako přirozená lidská potřeba. Tělesná aktivita zvedá náladu a zlepšuje vitalitu. Je to velmi výhodná životní investice. Cílený pohyb zpomaluje proces stárnutí.

sport
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Někdo opravdu nemůže cvičit z různých důvodů. Je pravda, že ti co jsou aktivnější v pohybu a mají své koníčky, jsou daleko čilejší i zdravější nežli druzí, kteří si neustále stěžují na vše, nechce se jim moc chodit, to pak tělo rychle stárne a i duch. Mám svůj způsob aktivní a přeji si, aby mi vydržel furt a pořád.
Zdenka Jírová
Jsem ráda, že zvládnu procházku parkem. A to jsem za mlada chodila cvičit běžně. K pohybu je potřeba hlavně alespoň trochu zdravé klouby, bohužel.
Marie Doušová
Celý život jsem sportovala a teď si užívám klidu a krásných procházek v přírodě a jízda na kole mě také ke sportování stačí. Ráno se pouze protáhnu, trošku rozhýbám tělo a šup něco dělat , abych mohla na internet a pak zase zahrádka ,pes , vaření a kamarádky a atd..... Nic se nemá přehánět..... Hlavně pohoda a pomoci tam ,kde je třeba...
Věra Halátová
Nedávno jsem byla s "partou" seniorek na pětidenním zájezdu. Sice jsem tam byla "nejmladší", ale ta věkově hned po mně byla o tři roky starší. Nejstarší žena měla 78 roků. A právě ta nejstarší žena si na nic neztěžovala. Většinu svého života vyučovala společenský tanec, byla pohybově hodně akční. Odnesly do kýčle. Ale paní plave, chodí, cvičí a hlavně, nevypráví každému na potkání, co ji kde bolí, ja se nevyspala, apod. Žena, která se mnou sdílela pokoj při ubytování v hotelu, začala svůj den vzdycháním, to byla zas noc, uhodila jsem se do palce u nohy, bolí mne koleno, hlava, v autobuse mi bude špatně, po jídle, no tohle já nevařím. Prostě, na odstřel. Chodím denně ráno pět a odpoledne pět kilometrů, někdy s holemi, to je rychlejší a lepší pro ruce - u mne. Nebo jezdím na kole. Na svých cestách, když nejsou prázdniny nebo víkend, většinou nikoho nepotkávám. Jen jednu babičku - 87 roků, která s hůlčičkou, svižně každý den ráno a k večeru oběhne zhruba 3 km. Nejzdravější by měla být naše poštovní doručovatelka, která denně ujde 20 km. Ale není, ta zas holduje kouření.
Marie Ženatová
Svoje rána trávím nejvíce svižnou cestou 3km do obchodu a nebo ranní prací na zahrádce - je to pro mne ten nejlepší začátek dne...
Věra Ježková
K pravidelnému cvičení se nepřinutím v žádnou denní dobu, ráno zejména.
Zorka Horká
Každý můj den začíná půhodinovým cvičením a to už 15 let. Čtyři dny z týdne mám hodinové cvičení (kondiční se střídá s jógou) a moje průměrná porce km je cca 8km chůze na den. Cítím se báječně. Pochody provozuji téměř za každého počasí. Jen v silných mrazech a větrném dni vynechám. Taky nelžu a sama sobě? Proč bych si to dělala :-) :-)
Vladislava Dejmková
Toto všechno vím, ale každý den bojuji sama se sebou. Moje líné já cvičení odsunuje na později a přemlouvá to zodpovědné já, že se nic nestane, když si dneska nezacvičím. Tak jdu na to! A můj osobní poznatek - pomáhá mi, když můžu říct kamarádce, že jsem minulý týden cvičila každý druhý den. Sama sobě nelžu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%