Foto: autorka
NDR a její "bylo-nebylo". Co mi utkvělo v paměti - část čtvrtá (závěr)
5. 7. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
6.7.2018 11:30
Včera jsem mezi starými knížkami na chalupě objevila zpěvník Thälmannových pionýrů ze 70.let, který sestra dostala na kurzu v NDR. Už z přeložených názvů písní je jasné, jak politika ovládala školství a výchovu. (Mým šperkem je můj šátek... V našich písních vlaje rudá vlajka... V našich srdcích žije Leninovo slovo... Kosmonaute, jak se ti daří tam nahoře?). Přiznám, že i u nás ve škole byly osnovami dány různé budovatelské písně, ale takhle silně angažované snad přece jen nebyly.
Věra Ježková
5.7.2018 13:43
Zuzko, moc hezky napsané. Potěšila jsi germanistku. Pergamon Museum je pro mě nezapomenutelné. Poprvé jsem se tam setkala zblízka s antickými památkami.
Dana Puchalská
5.7.2018 12:32
Vzpomněla jsem si na mého známého co měl tetu v NDR. A vyprávěl mi, že v pondělí měly ženy volno na domácí práce. Koukala jsem na to jako zjara. Byl to zvláštní kus Německa. Ano pořádek tam měly takový až z toho mrazilo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA