Ilustrační foto: ingimage.com
Šlofíček po obědě? Ano!
2. 7. 2018Někdo tomu říká, že si dá dvacet. Někdo, že si dá šlofíčka. Pro jiného je naopak nepředstavitelné jít se prospat během dne. Lékaři se však čím dál více přiklánějí k názoru, že kdo tak dělá, dobře dělá.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
4.7.2018 10:12
Den má 24 hodin a 20ti-minutový šlofíček není pro mě mrhání časem, ale vzpruha :-). Znám, ne z vlastních zkušeností co je mrhání časem.
Dagmar Bartušková
4.7.2018 08:10
Šlofík po obědě je pro mě hrůza. Párkrát za život se mi to nechtěně stalo, a byla jsem jak mrtohlavý šakal nebo chcete-li - jako po pořádném "mejdlu". Škoda každého dne, který se takto spánkem promrhá. Pro mě je vzpruha posezení s prima lidmi a sport.
Jitka Caklová
2.7.2018 22:56
Já si dám po obědě nejprve ten zákusek + kafíčko a pak hned 20. Po 20ti se automaticky vzbudím a mohu pokračovat v dopolední činnosti. Ale pozor 20 se nesmí protáhnout na 40, 60, ani na 120 :-)
Eva Mužíková
2.7.2018 22:54
Já si po obědě pospím moc ráda. Nestačí mi šlofíček, musím spát nejméně hodinu, i více.
Věra Ježková
2.7.2018 21:58
Šlofíček jsem si nikdy nedávala. Když, tak dvacet. Ale velmi výjimečně. Nedělalo mi to dobře. Po probuzení jsem se cítila mnohem hůř než před spaním. Prý to bylo kvůli dětské epilepsii, kterou jsem asi do svých deseti let měla. Nevím. Dnes občas odpoledne odpadnu, ale je to spíš takové ztuhnutí a vypnutí mozku, než spánek.
Marie Doušová
2.7.2018 18:16
Myslím , že šlofíček po obědě nikomu neublíží a kdo ho potřebuje , ať si ho dopřeje. Já si po obědě dávám kafíčko a zákusek.
Zuzana Pivcová
2.7.2018 15:14
Zatím jsem stále po obědě pracovala, takže se nějak nenápadně zdřímnout nedalo. Je ale fakt, že někdy, zvlášť, když jsem šla předtím z nějakého důvodu pozdě spát nebo špatně spala, byla ta doba po obědě k nepřečkání. Oči se zavíraly a hlava padala. A když to bylo v archivu ve studovně pro veřejnost, tak to bylo zvlášť náročné. Kdesi jsem četla, že i ti, kteří jsou v zaměstnání, by si měli raději trochu zdřímnout, než se nutit do dalšího výkonu zaháněním spánku, např. silnou kávou. Prý pak stejně podávají menší výkony než ti, kteří si "dáchnou" a pak jsou čipernější.
Helenka Vambleki
2.7.2018 14:08
Poobědní spánek nemění kvalitu nočního spánku. Téměř celý život spím v noci pouze pět hodin a nebudu se kvůli tpomu cpát nějakou chemií. Mé tělo zkrátka po obědě odpadne a když si nemůžu lehnout, snažím se únavu zahánět kávou. A proč bych neměla udělat to, o co si tělo říká? Je to moje tělo a chce po obědě odpočinek i když žádné výzkumy nečetlo :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA