Ve dnech 19.- 28.6. 2018 se konala v Galerii Radost v Havířově Výstava ručních prací seniorů 5 měst.
Začátkem roku jsem dostala nabídku zúčastnit se s našimi seniory putovní výstavy ručních prací 5 měst. Okamžitě jsem nabídku přijala a následně naše seniory o této skutečnosti informovala.
A budeme tam mít co dát? Je mezi námi někdo, kdo si troufne dát něco na výstavku? Nechceš to zrušit? Takové a ještě jiné otázky jsem dostávala celkem často. Ne, nechci. Já v šikovnost našich lidí věřím. A dobře jsem udělala.
Lidé pracovali na nových výrobcích, oprašovali starší a přemýšleli, co jak čím ještě přilepšit.
Nastal DEN H.
V pondělí 18.6. odjelo 6 seniorek výstavu za naše město instalovat. Výrobků od lidí jsme měly spoustu. Snad z nich něco uděláme, říkaly jsme si při pohledu na celkové množství. Nebylo to vůbec lehké. Chtěly jsme, aby výstavka z našeho města byla hezčí, než těch druhých. Pochopitelně si toto přáli i všichni ostatní.
Asi po 3 hodinách jsme se dohodly, že máme hotovo, a odjely jsme domů. Jak vše dopadne dál, se uvidí,,,
V úterý byli na výstavu pozváni představitelé všech 5 měst. Výstavu si prohlédli a měli možnost anonymně hlasovat o nejhezčích a nejzajímavějších výrobcích.
Ve středu si odjel výstavu prohlédnout plný autobus našich lidí.
Každý návštěvník výstavy měl také možnost o výrobcích hlasovat.
S návštěvou této výstavy jsme měli možnost si také prohlédnout květinovou výstavu HAVÍŘOV V KVĚTECH, která se ve městě v tomto týdnu právě konala. Pohádkové postavy zhotovené z květin byly opravdovou pastvou pro oči.
Obojí bylo velice hezké a zajímavé.
Dnes bylo slavnostní ukončení výstavy ručních prací. Z každého města přijelo cca 15 lidí. Měli jsme možnost sledovat úžasný kulturní program, který se setkal s obrovským potleskem.
Závěrem došlo k vyhodnocení nejzajímavějších výrobků. Mohli jsme zde vidět výšivky, háčkované či pletené výrobky, nejrůznější keramiku, dřevěné, pletené čí šité hračky, výrobky pletené z papíru, malování na skle, mandaly, svatební kytici utvořenou ze stuh, bonboniéru k zakousnutí, ale pletenou z příze, patchworkové přehozy či kabely, práce z drátu, drhání,
Výrobky k ocenění byly vybírány jednak představiteli města a jednak běžnými hosty. Všichni, ocenění byli nesmírně šťastni. Také seniorka z našeho města byla právem oceněna.
Její výrobky - přáníčka a taštičky z papírové krajky - byly ohodnoceny jako nejzajímavější výrobky asi dvěma třetinami všech návštěvníků. Nejen ona, ale i všichni my ostatní jsme byli velice šťastni.
Jsme rádi, že ručičky našich, ale nejen našich, lidiček jsou ty správné zlaté ručičky. Kéž by jich bylo čím dál víc.