Kniha o Miloslavu Stinglovi: Když to prolistuji, zjišťuji, že jsem nežil nadarmo
Miroslav Stingl s Adamem Chroustem. Foto: Dušan Vondra

Kniha o Miloslavu Stinglovi: Když to prolistuji, zjišťuji, že jsem nežil nadarmo

2. 6. 2018

150 beden, 280 kufrů, desetitisíce stránek poznámek, čtyři roky usilovné práce – to je v kostce práce mladého historika Adama Chrousta, který sepsal životopis legendárního cestovatele Miloslava Stingla. Vytvořil výpravnou knihu, která nemá obdoby. Loni za ni dostal cenu Magnesia Litera v kategorii Litera za Nakladatelský čin.

knihy
Hodnocení:
(4.9 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Měla jsem od něj také jednu knihu. Moc krásné čtení. Nedávno jsem v TV viděla pořad, kde pan Sting moc hezky a poutavě vyprávěl. Možná že to byl Gen ale nejsem si stoprocentně jistá.
Jana Šenbergerová
Máme doma jeho knihu Ostrovy lidojedů s řadou fotografií, kreseb, map. Je z roku 1970 a stála 41 Kčs. Zajímavé čtení o Šalamounových ostrovech, Fidži, Bismarckově souostroví, Nové Kaledonii, Nových Hebridách, Nové Guinei. Kniha o něm bude jistě neméně zajímavá.
Zuzana Pivcová
Neuvěřitelné. Vlastně všechno, život cestovatele, zájem mladého historika, ale i článek. Také jsem znala jednoho takového mladého návštěvníka vojenského archivu z Hlučína, který svému zájmu o službu Slezanů ve 2. světové válce podřídil vše. Stal se z něj velký odborník, který předčil znalostmi renomované historiky. Díky za článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%