Ilustrační foto: ingimage.com
Mami, vrať mi klíče aneb Když mladí o vaše návštěvy nestojí
1. 6. 2018Platí v rodině jiná pravidla než v celé společnosti? Například to, že na návštěvu se má chodit zásadně jen na pozvání? Nebo máma může své dospělé děti navštěvovat kdykoli se jí zlíbí, protože je prostě máma? Jak často a jakým způsobem udržovat rodinné kontakty? To je častý zdroj neshod a rozdílných názorů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Hillová
2.6.2018 07:28
Je smutné ,že se nerespektují jak rodiče tak děti NIKDY opravdu nikdy bych nevstoupila do bytu bez pozvání , nebo aby o tom dcera ,nebo syn nevěděl ( zalévání květin ,když je na dovolené) pozvání na návštěvu je samozřejmost dcera i syn taky zavolají
klíče máme všichni od všech
Jana Šenbergerová
1.6.2018 19:00
Já se vdala daleko od domova a moje děti také. Tím odpadl problém s nečekanými návštěvami. Bývá mi spíš vytýkáno, že je navštěvuji málo.
Věra Ježková
1.6.2018 14:40
Mé soukromí maminka bohužel nerespektovala nikdy. Např. včetně čtení korespondence. Bydlela blízko mě, samozřejmě od mého bytu měla klíče, stejně jako já od jejího. Někdy byla u mě doma, když mi měli přijít řemeslníci, abych já mohla být v práci. To tam pak i přes můj výslovný zákaz uklízela. (Ani jsem si radši nepředstavovala, jak mi vizitýruje skříně a šuplata.) Byly z toho četné hádky.
Margita Melegova
1.6.2018 13:27
Kdyz jsme bydleli v dome meli vsechny deti klice i kdyz meli vlastni bydleni jinde, ale kazdy mel v dome svoji mistnost, kdyz odjeli tak jsem ji uklidila, vyprala lozni, casem jsme si uvedomovali, ze to neni v poradku, klic od bytu jsme nikdy od zadneho z nich nedostali. Po prestehovani do bytu jsme jednali stejne, je to nas byt, nase soukromi, pro ne to bylo prekvapeni, nekdy to nelibe nesli, dnes ma klic jen spravce domu pro pripad, ze by potrebovali do bytu z nejakeho duvodu.
Daniela Brunclíková
1.6.2018 13:13
S dcerami máme skvělý vztah,považuju za přirozené,že ke mě chodí kdykoliv jim vyjde čas,nezvoní a použijí klíč,je to přece pořád v jistém smyslu jejich domov.Ale neumím si představit,že bych chodila já k nim bez pozvání,nebo ohlášení a už vůbec ne,když nejsou doma.Naopak nechápu maminky,které nerespektují soukromí svých dospělých dětí.Existuje hranice mezi starostí a péčí a nezdvořilostí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA