Vědkyně Blanka Říhová. FOTO: Česká televize
Blanka Říhová: Věda je detektivka
30. 5. 2018Její životopis má pět stránek. Je psán malými písmenky, a to prý v něm některé věci ještě chybějí. Jedné z nejslavnějších českých vědkyň a bývalé šéfce Mikrobiologického ústavu Akademie věd je 75 let, srší energií a je ráda, že může pomáhat mladým vědcům.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
31.5.2018 02:38
Kdybych měla na hlavě klobouk a byla muž ,tak smeknu. Ale jsem jenom žena a tak mi nezbude nic jiného ,než obdiv a úžas nad paní profesorkou a jejím elánem a pozitivitou.
Antonín Vácha
30.5.2018 16:50
Je úžasné když někdo obětuje svůj život vědě. Díky takovým osobnostem se lidstvo posouvá dál. Mikrobiologie v Česku je na velmi vysoké úrovni. Přeji paní profesorce, aby její vědecké poznatky a objevy jednou našly uplatnění v praxi a přispěly konečně k objevu látky, která si poradí s nádorovým onemocněním.
Marie Doušová
30.5.2018 13:37
Souhlasím se Zuskou a paní Olgo Vám přeji , aby jste prožívala život jen mezi silnými jedinci a byla vždy spokojená .
Olga Škopánová
30.5.2018 13:21
Neměla jsem na mysli kritiku ale věčné stěžování si jak se stát nestará.
Zuzana Pivcová
30.5.2018 13:00
Mám bývalou spolužačku ze střední školy, také vědkyni z Akademie věd, dosud částečně pracuje a je velmi činorodá a mladistvá. Myslím, že takových odborníků ve zralém věku, plných stálého elánu, je u nás dost. A nemyslím si ani, že zde na portálu by se hromadně fňukalo. Kritika, včetně kritiky názorů jiných čtenářů, je podle mě něco jiného.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA