Ilustrační foto: ingimage.com
Seniorky na hranici bídy. Téma, které je tabu
29. 5. 2018
Feminismus, gender, rovná práva pro obě pohlaví. To jsou výrazy, které se v posledních letech v médiích objevují velmi často. Existuje však oblast, ve které jsou ženy výrazně diskriminovány. A to je penze. Je tady velmi početná skupina seniorek žijících na hranici bídy. Ale nemluví se o nich.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Hyndrák
6.6.2018 16:37
V diskuzi se objevily různé bludy. Na íčku máme záložku Vyhledávač, kde je o důchodech skoro vše (dělal jsem to já). Nejlepší je, ale zajít na místně příslušný Úřad sociálního zabezpečení k okénku Důchody. Tam sedí nějaká hodná paní, která má radost, když přijde nějaký běloch. V klidu vše vysvětlí a s vámi to sepíše. Jen je třeba být trpělivo a když zrovna není ten správný den, přijít zas za týden, možná bude třeba přinést nějaké papírové dokumenty. Je to jako na vojně:"Má-li voják na něco nárok, tak to dostane".
Olga Škopánová
31.5.2018 07:53
A v případě že se žena rozvede přijde o polovinu majetku a nemá nárok rovněž na nic.
Božena Vostalová
30.5.2018 23:28
V případě, že žena ovdoví více jak dva roky před svým starobním důchodem ztrácí nárok na vdovský důchod, takto se stát stará o ovdovělé ženy.
Olga Škopánová
30.5.2018 12:23
Milá paní Doušová vy jste ještě 3x depresívnější než celý ten článek.
Dana Puchalská
30.5.2018 11:55
No a já jsem si trubka jedna nevzdělaná myslela že ne. No vidíš,na co myslím. Hurá alespoň něco.
Libor Farský
30.5.2018 11:26
Danko, vdovecký důchod existuje. Mně byl přiznán když jsem ovdověl ve věku 34 let a staral se úplně sám o dvě malinké děti. Jenže byl a je velmi nízký - řádově několik stokurun.
Dana Puchalská
30.5.2018 11:12
A proč neberou i muži vdovecký důchod? Znám osobně pár starších pánů ,kteří jsou po smrti ženy tak zoufalí,že by ten důchod potřebovali také. Neumí nic,nejsou ani kuchaři ani hospodyňky a pak si musí zajišťovat služby od různých firem. A to taky něco přeci stojí. Zvláště když ani děti nemají. To je taky na uváženou. Možná že tím popudím ženy bojovnice,ale je to můj názor.Hezký den.
Marie Doušová
30.5.2018 08:02
Článek je depresivní a ani se k němu nechci vyjadřovat. Je tolik chudých lidí o kterých se neví a nebo nechce vědět a nikoho to nezajímá. Stejně se nic nevyřeší snad jenom včas umřít. Dožíváme se nyní delšího věku a to nám působí jen samé starosti. Stejně s tím ,že jsme už staří dokážeme bojovat a někteří i přežívat. Ženy jsou a budou vždy silnější než muži a dokáží se vždy v životě uskromnit.
Olga Škopánová
30.5.2018 07:35
Jedna univerzální rada pro všechny věkové kategorie člověk se musí starat sám a nečekat od nikoho nic a nejméně od státu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA