Ilustrační foto: pinterest.com
Do divadla v džínách. Ano či ne?
28. 5. 2018Tenisky, džíny, svetry, batůžky. To jsou součásti oděvu, které se běžně dají vidět u návštěvníků různých kulturních akcí, včetně divadel. Právě tam je situace značně bizarní. Vedle slečen v teniskách sedí ženy v lodičkách a ve vysoce společenských šatech. Pravidla, v čem se hodí jít do společnosti, jsou nyní rozvolněná jako divoká řeka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
28.5.2018 17:56
Jsem ze staré školy. Když si umělci na své představení vzali slavnostní nebo alespoň společenské oblečení, bylo by urážkou, kdybych já přišla v ležérním oblečení pro volné chvíle. Takto mně to říkala maminka a ty- jak je známo- mají vždycky pravdu. Jsou výjimky, že se na slavnostní koncert dostanete nečekaně a bylo by škoda, neslyšet mimořádný umělecký zážitek, ale jít plánovitě do divadla na operu v džínách, svědčí o nekultivovanosti dotyčného.
Zuzana Pivcová
28.5.2018 15:32
Někdo možná namítne, že prvořadý je zážitek, zatímco oblečení nehraje takovou roli. To by se pak ale společenské oblečení nemuselo vůbec navrhovat a prodávat. Do 33 let jsem byla "jen" v Českých Budějovicích, ale do divadla nebo na koncert jsem se vždy oblékla slavnostněji. Jednou jsem pozvala svého tehdejšího krátkodobého přítele z Prahy, aby se mnou šel na koncert, na který jsme od jazykové školy měli vstupenky. Přijel ve svetru, rozdrbaných džínách a v důchodkách, až mi to přišlo líto. Že prý v Praze to tak je. Sama jsem se oblékla aspoň trochu přiměřeně k němu, ale před kolegy a ředitelkou jsem si nepřipadala dobře. Ano, Praha je na to, i díky cizím turistům, hodně různorodá.
Jana Šenbergerová
28.5.2018 15:29
Zrovna v sobotu jsem se zcela neplánovaně ocitla na benefičním koncertu v tričku, džínách a teniskách. Konal se sice jen ve venkovském kostelíku, ale když se objevili muzikanti v oblecích, cítila jsem se chvíli docela nepatřičně. Vzali nás tam s sebou přátelé, které jsme náhodou potkali na víceméně turistické akci. Na druhou stranu musím přiznat, že bych nevěděla, co na sebe, když venku bylo vedro a v kostelích bývá spíše chladno. Asi bych raději nikam nešla. A to by bylo škoda, protože to byl koncert velmi zdařilý.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA