Do divadla v džínách. Ano či ne?
Ilustrační foto: pinterest.com

Do divadla v džínách. Ano či ne?

28. 5. 2018

Tenisky, džíny, svetry, batůžky. To jsou součásti oděvu, které se běžně dají vidět u návštěvníků různých kulturních akcí, včetně divadel. Právě tam je situace značně bizarní. Vedle slečen v teniskách sedí ženy v lodičkách a ve vysoce společenských šatech. Pravidla, v čem se hodí jít do společnosti, jsou nyní rozvolněná jako divoká řeka.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Jsem ze staré školy. Když si umělci na své představení vzali slavnostní nebo alespoň společenské oblečení, bylo by urážkou, kdybych já přišla v ležérním oblečení pro volné chvíle. Takto mně to říkala maminka a ty- jak je známo- mají vždycky pravdu. Jsou výjimky, že se na slavnostní koncert dostanete nečekaně a bylo by škoda, neslyšet mimořádný umělecký zážitek, ale jít plánovitě do divadla na operu v džínách, svědčí o nekultivovanosti dotyčného.
Zuzana Pivcová
Někdo možná namítne, že prvořadý je zážitek, zatímco oblečení nehraje takovou roli. To by se pak ale společenské oblečení nemuselo vůbec navrhovat a prodávat. Do 33 let jsem byla "jen" v Českých Budějovicích, ale do divadla nebo na koncert jsem se vždy oblékla slavnostněji. Jednou jsem pozvala svého tehdejšího krátkodobého přítele z Prahy, aby se mnou šel na koncert, na který jsme od jazykové školy měli vstupenky. Přijel ve svetru, rozdrbaných džínách a v důchodkách, až mi to přišlo líto. Že prý v Praze to tak je. Sama jsem se oblékla aspoň trochu přiměřeně k němu, ale před kolegy a ředitelkou jsem si nepřipadala dobře. Ano, Praha je na to, i díky cizím turistům, hodně různorodá.
Jana Šenbergerová
Zrovna v sobotu jsem se zcela neplánovaně ocitla na benefičním koncertu v tričku, džínách a teniskách. Konal se sice jen ve venkovském kostelíku, ale když se objevili muzikanti v oblecích, cítila jsem se chvíli docela nepatřičně. Vzali nás tam s sebou přátelé, které jsme náhodou potkali na víceméně turistické akci. Na druhou stranu musím přiznat, že bych nevěděla, co na sebe, když venku bylo vedro a v kostelích bývá spíše chladno. Asi bych raději nikam nešla. A to by bylo škoda, protože to byl koncert velmi zdařilý.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%