Ilustrační foto: ingimage.com
Umíte mlčet? Je to důležité
18. 5. 2018Na téma mlčení existuje mnoho výstižných citátů. Například duchovní vůdce dalajláma říká: „Pamatujte, že mlčení je někdy tou nejlepší odpovědí.“ Málokdo však mlčet dokáže. A také je hodně těžké odhadnout situaci, ve které je právě mlčení tou jedinou správnou reakcí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Práglová
20.5.2018 20:55
Ráda poslouchám ostatní a velmi ráda a často při tom mlčím.Když potřebujeme s mužem nēco vyřešit,jdeme na pivo,koukáme na sebe a mlčíme.Až za čas začneme řešit potřebné a je nàm opėt dobře...
Marie Ženatová
20.5.2018 17:08
Velmi ráda si popovídám, ale i ráda vyslechnu jiné. Když jsem byla mladá, tak jsem i hodně řečnila, teď jsem na tom podobně jako paní Věra - raději píši...
Marie Pudichová
19.5.2018 17:42
Nikdy jsem nelitovala, mlčela-li jsem. Ne každý však umí mlčení naslouchat... Proto mluvíme a mluvíme…
Zdenka Jírová
18.5.2018 23:31
Ono je mlčet a mklčet. Jestli potřebuji probrst s partnerem nějaký problém, asi ho mlčením nevyřeším. To, že odejde někdo z místnosti, když se čeká jeho názor, také naní to pravé ořechové. Když mlčím večer u ohýnku a s partnerem se dívám na hvězdy, je mlčení to nejkrásnější vyznání. Hádání není k ničemu a drby také ne.
Zuzana Pivcová
18.5.2018 19:41
jsem z těch, kteří ve společnosti dost mlčí. To ale neznamená, že lidi nevnímám a že jim případně nechci pomoci.
Věra Ježková
18.5.2018 16:43
Mlčet umím mnohem lépe než mluvit. Mlčím ráda. Lépe než mluvit umím také psát. Umím mlčet a naslouchat. Pod náporem slov trpím. Bobříka mlčení bych zvládla snadno.
Naděžda Špásová
18.5.2018 15:26
Ráda mluvím a ráda mlčím. Občas skáču lidem do řeči a nemůžu se to odnaučit. Vadí mi, když někdo neustále vyslovuje různá moudra a přitom by měl mlčet. Někdy je rčení "mluviti stříbro, mlčeti zlato" hodně trefné.
Marie Doušová
18.5.2018 14:50
Znám několik lidí , s kterými se nedá mlčet a věřte je to hrozně náročné a bolí z toho hlava.Někdy mlčet je zdravější ,než někoho stále otravovat mluvením .Ráda si s kýmkoli popovídám , ale nesmí to přesahovat určitou hranici. Zajímavý článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA