FOTO: autorka a Richard Šedý
Berme, když příroda nabízí!
14. 5. 2018Právě nyní nastává období, které je nejvhodnější pro upevnění našeho imunitního systému. Díky příznivému počasí můžeme trávit hodně času na čerstvém vzduchu, hýbat se, a především konzumovat čerstvé sezonní ovoce a zeleninu. Pokud nemáme vlastní zahrádku, vyplatí se nakoupit v tržnici od domácích pěstitelů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
15.5.2018 09:22
Byla jsem několikrát v tržnici ale že bych z toho byla unesena to zas ne. Ale u nás na Desítce jsou dobré trhy. Na Kubánském náměstí. Mají tam krásnou zeleninu i ovoce z Polabí. A prodejci jsou fakt milí a ceny víc než rozumné. Jako mladá jsem jezdila do Všetat. Na jejich okurky-rychlokvasky nikdy nezapomenu.
Věra Ježková
14.5.2018 15:41
Ředkvičky si pod vajíčka dávám, hlavně když zjistím, že jsou pálivé, což nemám ráda. Salát listový i ledový chroupu, třešně si několikrát za sezonu koupím. Rajčata nejím, stejně jako Ala.
Alena Tollarová
14.5.2018 14:48
Ředkvičky teď sklízíme a chroupeme každý den. Listový salát jsem časem nějak vypustila a nahradila ledovým. Třešně snad letos kupodivu budou. A rajčata do mě nikdo nedostane, i kdyby byla sebezdravější :)
Jana Šenbergerová
14.5.2018 14:32
Užíváme si jich všech dosyta, kromě třešní. Letos po dlouhé době jsou stromy třešněmi obsypané a neshodí-li je vítr a nesklátí kroupy, možná si i na nich letos pochutnáme.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA