FOTO: autor
Hromadná sebevražda Němců v květnu 1945 se stala mementem velkého strachu
10. 5. 2018Ve dnech, kdy Německo v květnu 1945 složilo zbraně, a skončila druhá světová válka, zavládlo v Evropě nadšení a veliká euforie. Současně se ale mnohde ocitlo původní německé obyvatelstvo v klatbě – lidé, partyzáni a členové ozbrojených revolučních gard si s mnohými Němci vyřizovali účty. Umírali další lidé, někteří i nespravedlivě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
11.5.2018 10:00
Díky, Ivano. Znovu opakuji, že vycházím pouze z dokumentace, kterou jsem četla, nejsou to žádné publikace, mnohdy poplatné době. Proto jsem tu v komentáři odkázala i na svůj někdejší článek, prezentující "druhou stranu mince", co se týkalo německé armády.
Zuzana Pivcová
10.5.2018 18:20
S nesouhlasnými reakcemi jsem počítala. Vycházím pouze z historické dokumentace. Zájemci si mohou přečíst např. můj někdejší článek do i60 "Oběti i vrazi, kruté osudy, to jsou mé toulky historií."
Surcuf Surcufovič
10.5.2018 13:26
Zuzana Pivcová - a jaká zvěrstva prováděli Němci, zejména na východě, to tam asi v tom Raich archivu nejspíše nepsali co? To co popisujete je chabý odvar.
A co ten muž spáchal, kolik lidí možná udal,nebo sám popravil tam asi také není....oči za oko,čelist za zub - to je napsánu už v Bibli.
Surcuf Surcufovič
10.5.2018 13:22
Opravdu mne baví tito "autoři" a jejich přikyvovači, kteří zaměňují příčinu s následkem.
Jak správně podotkla jedna komentátorka - "Kdo seje vítr,sklidí bouři" Neviděl jsem v Raichu takové "pomníčky" neustále doplňované - tam , kde by měly být a kde zemřelo noho Čechů nejsou, asi proto, že by ta deska byla sakra velká...........
U nás ve vsi jsou zakopány ostatky mnoha německých vojáků, které Rusové dobili, když je odváděli na východ a oni brzdili průvod, NIKOHO by ani nenapadlo to řešit,oznamovat a vyhrabávat ze země, natož dělat pomníky - pan autor a jemu podobní zřejmě trpí selektivní ztrátou paměti, jinak by věděli, jaký osud Němci nachystali celému národu a nejen našemu, jen to nestihli naštěstí celé zrealizovat -a my jim nyní budeme stavět pomníky...............fuj stydím se za vás.
Olga Škopánová
10.5.2018 13:07
Nesouhlasím s tím že obyčejní lidé za nic nemohli protože Hitler se k moci dostal právě díky jejich hlasům protože si ho svobodně zvolili. Co čekali od války? Že budou žít v klidu a blahobytu? Za hloupost se bohužel tvrdě platí a bohužel nejvíc ti obyčejní lidé a proto by právě oni měli chodit k volbám a pečlivě zvažovat komu dají hlas.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA