Hromadná sebevražda Němců v květnu 1945 se stala mementem velkého strachu
FOTO: autor

Hromadná sebevražda Němců v květnu 1945 se stala mementem velkého strachu

10. 5. 2018

Ve dnech, kdy Německo v květnu 1945 složilo zbraně, a skončila druhá světová válka, zavládlo v Evropě nadšení a veliká euforie. Současně se ale mnohde ocitlo původní německé obyvatelstvo v klatbě – lidé, partyzáni a členové ozbrojených revolučních gard si s mnohými Němci vyřizovali účty. Umírali další lidé, někteří i nespravedlivě.

1939-1947 Příběhy naší republiky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ladislav Vesecký
Malé děti byly také i v Lidicích.
Surcuf Surcufovič
TO Libor Farský - tak proč jich Němci tolik povraždili?
Zuzana Pivcová
Díky, Ivano. Znovu opakuji, že vycházím pouze z dokumentace, kterou jsem četla, nejsou to žádné publikace, mnohdy poplatné době. Proto jsem tu v komentáři odkázala i na svůj někdejší článek, prezentující "druhou stranu mince", co se týkalo německé armády.
Libor Farský
Ovšem malé děti také válku nezačaly.
Ladislav Vesecký
Paní Skopanová má pravdu. My válku nezačali.
Zuzana Pivcová
S nesouhlasnými reakcemi jsem počítala. Vycházím pouze z historické dokumentace. Zájemci si mohou přečíst např. můj někdejší článek do i60 "Oběti i vrazi, kruté osudy, to jsou mé toulky historií."
Surcuf Surcufovič
Zuzana Pivcová - a jaká zvěrstva prováděli Němci, zejména na východě, to tam asi v tom Raich archivu nejspíše nepsali co? To co popisujete je chabý odvar. A co ten muž spáchal, kolik lidí možná udal,nebo sám popravil tam asi také není....oči za oko,čelist za zub - to je napsánu už v Bibli.
Surcuf Surcufovič
Opravdu mne baví tito "autoři" a jejich přikyvovači, kteří zaměňují příčinu s následkem. Jak správně podotkla jedna komentátorka - "Kdo seje vítr,sklidí bouři" Neviděl jsem v Raichu takové "pomníčky" neustále doplňované - tam , kde by měly být a kde zemřelo noho Čechů nejsou, asi proto, že by ta deska byla sakra velká........... U nás ve vsi jsou zakopány ostatky mnoha německých vojáků, které Rusové dobili, když je odváděli na východ a oni brzdili průvod, NIKOHO by ani nenapadlo to řešit,oznamovat a vyhrabávat ze země, natož dělat pomníky - pan autor a jemu podobní zřejmě trpí selektivní ztrátou paměti, jinak by věděli, jaký osud Němci nachystali celému národu a nejen našemu, jen to nestihli naštěstí celé zrealizovat -a my jim nyní budeme stavět pomníky...............fuj stydím se za vás.
Olga Škopánová
Nesouhlasím s tím že obyčejní lidé za nic nemohli protože Hitler se k moci dostal právě díky jejich hlasům protože si ho svobodně zvolili. Co čekali od války? Že budou žít v klidu a blahobytu? Za hloupost se bohužel tvrdě platí a bohužel nejvíc ti obyčejní lidé a proto by právě oni měli chodit k volbám a pečlivě zvažovat komu dají hlas.
Dana Puchalská
Oprava.... Byli...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%