Meziboří. FOTO: Hadanos, wikipedia.org.
Příběhy naší republiky: Kde lišky nedávají dobrou noc
11. 5. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Vargová
14.5.2018 12:18
Děti ve školách se učily, možná stále učí, že nejmladší město v ČR je Havířov. Jenže, kdyby se otázka týkala věkového složení, bude to asi jiné. Možná, že od roku 1960 byly i jiné obce "pasovány" na město, ale to by bylo na dotaz jiné instituci. V každém případě je Meziboří město s krátkou historií a myslím, že stojí za zmínku i v těchto Příbězích.
Marie Doušová
12.5.2018 08:43
Článek jsem přečetla ,je zajímavý a na otázku raději neodpovím,neboť si nejsem jistá, zda znám správnou odpověď.
Zdenka Jírová
12.5.2018 01:30
Meziboří znám, bydlel tam v50. a 60. letech můj bratr s rodinou. Jezdila jsem k němu na prázdniny/ byl o 13 let starší/. Bylo to tam hezké - krajina, v zimě jsem se pokoušela o lyžování na sjezdovce, která vedla skoro okolo domu,,kde bydlel. Byla jsem tam i na svém 1. maškarním plese, který jsem popsala v článku Plesová sezóna a a o do Meziboří mířil můj školní výlet v článku Vzpomínka na výlet na kolech. Byl tam velký kulturní dům,kde se konaly plesy a další zábavy. Já jsem tam už od 70. let nebyla, bratr se přestěhoval.
Zuzana Pivcová
11.5.2018 20:05
O Meziboří je řeč v článku. Myslím, že nejmladším městem v ČR, které vzniklo někdy v 50. letech, je Havířov. Alespoň to tvrdila má někdejší spolužačka, která se odtamtud přistěhovala do jižních Čech.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA