Příběhy naší republiky: Kde lišky nedávají dobrou noc
Meziboří. FOTO: Hadanos, wikipedia.org.

Příběhy naší republiky: Kde lišky nedávají dobrou noc

11. 5. 2018
Příběhy naší republiky
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Vargová
Děti ve školách se učily, možná stále učí, že nejmladší město v ČR je Havířov. Jenže, kdyby se otázka týkala věkového složení, bude to asi jiné. Možná, že od roku 1960 byly i jiné obce "pasovány" na město, ale to by bylo na dotaz jiné instituci. V každém případě je Meziboří město s krátkou historií a myslím, že stojí za zmínku i v těchto Příbězích.
Marie Doušová
Článek jsem přečetla ,je zajímavý a na otázku raději neodpovím,neboť si nejsem jistá, zda znám správnou odpověď.
Hana Lancová
Myslím si, že od 1. června 1996 Slušovice.
Marie Ženatová
Díky za zajímavý článek...
Zdenka Jírová
Meziboří znám, bydlel tam v50. a 60. letech můj bratr s rodinou. Jezdila jsem k němu na prázdniny/ byl o 13 let starší/. Bylo to tam hezké - krajina, v zimě jsem se pokoušela o lyžování na sjezdovce, která vedla skoro okolo domu,,kde bydlel. Byla jsem tam i na svém 1. maškarním plese, který jsem popsala v článku Plesová sezóna a a o do Meziboří mířil můj školní výlet v článku Vzpomínka na výlet na kolech. Byl tam velký kulturní dům,kde se konaly plesy a další zábavy. Já jsem tam už od 70. let nebyla, bratr se přestěhoval.
Elena Valeriánová
Havířov.
Zuzana Pivcová
O Meziboří je řeč v článku. Myslím, že nejmladším městem v ČR, které vzniklo někdy v 50. letech, je Havířov. Alespoň to tvrdila má někdejší spolužačka, která se odtamtud přistěhovala do jižních Čech.
Eva Mužíková
Také si myslím, že je to Meziboří... díky za informace
Blanka Macháčková
Hezký příběh města. Dík.
Dana Puchalská
Já to našla. Je to Meziboří. Díky za pěkný článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%