Foto: autorka
Nebýt k sobě ani k druhým lhostejní
6. 5. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
8.5.2018 11:35
Takto to dopadne, když člověk vlastní zodpovědnost za své konání dobrovolně přenechá "státu", pod laciným příslibem "Šťastného stáří". Chápu, je pohodlné věřit, že stát se o mě postará, ale bohužel v tomto případě a mnoha jemu podobných, neznalost zákona neomlouvá a bude hůř, viz. rozkradený důchodový fond.
Dana Puchalská
8.5.2018 09:41
Já jsem jednou chtěla do prý vyhlášeného domova pro seniory věnovat skutečně pěkné oblečení po zesnulé přítelkyni. A když jsem viděla reakci oné ředitelky, tak jsem se otočila a šla pryč. Podotýkám že vše bylo moc hezké a ne žádný odpad co bych nedala ani na smetiště. Myslím že by to ty babičky ještě krásně donosily a byly by parádnice. Přítelkyně si nechávala oblečení ušít pouze na míru a látky byly víc než kvalitní. Koukala jsem na ní jako blázen.
Jana Kollinová
7.5.2018 12:34
Eleno, přemýšlím nad obsahem článku a vím, že jsem blíž k těm, kteří pomoc potřebují než k těm, kteří ji realizují. Bohužel, většinu zásob energie jsem vyčerpala na péči o rodinné příslušníky a s tím co mi zbylo v emocionálním a finančním fondu mi pomáhá
k udržení vlastní soběstačnosti a k splnění závazků k dalším přátelům, které jsem k sobě připoutala. Nestýskám si a děkuji všem, kteří dokáží pomáhat slovem, přítomností, finančně i zprostředkováním okolní krásy čtením, promítáním filmů či doprovodem při procházkách.
Elena Valeriánová
6.5.2018 20:52
Všechno je o lidech. Taky jsem jednou narazila, když jsem chtěla do DPS darovat knihy. Ale když teď vidím, kolik těch knih tam mají na chodbě v přístupných knihovnách, tak je chápu. Bohužel, je to tak, někdy je opravdu zapotřebí pomoc cizího člověka. Víme všichni jaké mohou nastat složité a těžké životní situace. Mě potěšilo, že bezprostředně po uveřejnění tohoto článku v JT, se přihlásia jedna osoba, která nabídla paní finanční pomoc. Konkrétně a nezištně.
Zuzana Pivcová
6.5.2018 19:26
Eli, já vím, že jde o vlastní pocit svědomí, a příjemce ať si s tím naloží, jak chce. Zkusila jsem jednou donést hromadu zajímavých časopisů do Domova seniorů u nás na Chodově (celoměstský, ne MČ P11), že by si je starouškové mohli číst, ale byla jsem odmítnuta. Vrátná zavolala paní ředitelce a ta řekla, že nemají zájem. Za koho mluvila?
Naděžda Špásová
6.5.2018 19:14
Elen, je to smutné a abych pravdu řekla, tak moc nejsem zastáncem toho, aby rodinu a především stát suplovali cizí lidé. Je mi jasné, že jsou tu i lidé, kteří už nikoho nemají, ale aby žíli na hranici chudoby, když celý život pracovali o to by se měl především postarat stát. Ale víme všichni, jak to tady vypadá, zase až tak naivní nejsem. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA