Foto: autorka
Modrá je dobrá
2. 5. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
4.5.2018 10:22
Věro, s Vaším přístupem k modré barvě souhlasím snad na sto procent. Z modrotisku jsem měla kdysi šaty, sukni a tašku. Ušila jsem si ubrus i prostírání, které mi zůstalo, poněkud vybledlé, dodnes - ale do současného bytu se mi už moc nehodí. Modrého oblečení mnoho nemám, ale džíny bych jiné než modré nechtěla.
Lidmila Nejedlá
4.5.2018 10:08
Modrotiskové oděvy prodávala Uva, Drutěva, v jednom období jsme se tak oblékali, měli ubrus, prostírání, i dcerka měla krásné modrotiskové šatičky.
Eliška Murasová
3.5.2018 20:34
Věrko, díky, je skvělé zajít si na výstavu a nemuset cestovat přes půl republiky.Modrotisk se mi líbí, ale doma by se mi nehodil. Jinak modrou mám ráda jen na druhých, já vůbec nenosím.
Věra Ježková
3.5.2018 11:07
Moc vám děkuji. Také jsem chodila do Krásné jizby. Borku, doufala jsem, že se ti tohle bude líbit. :-)
Dagmar Bartušková
3.5.2018 09:29
Modrá je jednou z mých oblíbených barev. Měla jsem z modrotisku krásné šaty s hodinkovým rukávem a k tomu červenou vestičku z téhož. Byly dárkem od mámy. Moc mi sedly mi. Mám konfekční velikosti. :-) Na výstavu se snad do jejího konce ještě podívám. Díky!
Libuše Křapová
3.5.2018 08:47
Modrá není moje oblíbená barva, ale modrotisk se mi líbil od mládí. Měla jsem i šaty z modrotisku, prostírání nebo ubrusy byly téměř v každé domácnosti :-) Móda se vrací, třeba se to bude jednou týkat i modrotisku a jeho vzorů
Libor Farský
3.5.2018 08:42
Věrko, pořád se k obrázkům vracím, nemůžu se na ně vynadívat. Jsi opravdu v těchto reportážích z muzeí jednička.
Marie Seitlová
3.5.2018 07:53
Děkuji za připomenutí modrotisku, také se mi líbil. A ráda jsem chodila do Krásné jizby, tvé fotky jsou jako její procházkou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA