Rodák z Hnátnice proslul jako král sýrů a muž století v Tasmánii
FOTO: rodinný archiv Milana Vyhnálka

Rodák z Hnátnice proslul jako král sýrů a muž století v Tasmánii

24. 4. 2018

Milan Vyhnálek v roce 1949 emigroval k protinožcům. V Tasmánii založil Lactos, největší sýrařskou firmu na jižní polokouli. A tak dobrou, že se rodák z východních Čech stal v této zemi mužem století, což je na ostrově Tasmánie prestižní ocenění. 

1948-1989 Příběhy naší republiky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Bezva, vždyť "zdraví, sílu najdeš v sýru".
Antonín Vácha
Skvělý článek, pane Broulíku!
Alena Vávrová
Také nad tímto článkem nevycházím z údivu a děkuji za něj. Jsem též "kyselina sýrová" ;-)) .
Miroslav Veselý
Výborný článek o úspěšném krajanovi, o kterém jsem neměl ani tušení. Nedovedu si představit život bez sýrů!
Zuzana Pivcová
Vždycky se moc ráda dozvím o některém našem člověku, u nás třeba vůbec neznámém nebo i záměrně zavrženém, který takhle něco dokázal a tím proslavil jméno své vlasti. Byli to ale vesměs lidé pracovití, kteří i v cizině většinou začínali tzv. od píky. Hvězdy typu Lucie Bílé by tam neměly šanci. Díky za bezvadný článek.
Dana Puchalská
Ano dozvěděla jsem se věci, o kterých jsem nevěděla. Díky.
Marie Doušová
Zase se dovídám něco nového. Dík.
Jitka Caklová
Děkuji Petru Broulíkovi za tento článek i fotografie. Světská sláva, polní tráva......Kdo dnes ví proč a kolik takto schopných lidí muselo odejít do zahraničí, jen proto, aby mohli uskutečnit své plány? Kdo dnes ví kde jsme dnes, jako Československá republika, mohli být, kdyby naši předkové po válce mohli navázat na prvorepublikový zdravý selský rozum a nezačali nám vládnout komunisti. Tato část věty z článku mluví za vše, "Snažil se pomoci mladé demokracii v ČR. Nakonec se rozhodl finančně podporovat stáže absolventů vysokých zemědělských škol na farmách a v mlékárenských závodech v Tasmánii" Ano "nakonec se rozhodl" a také nebyl sám, kdo velice záhy zjistil, kdo je po roce 1989 nově nastupující garnitura :-(
Věra Ježková
Velmi zajímavý článek. Jsem „sýrová“.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%