Svitavský Brand: dobrodružství na kole i pěšky
FOTO: autorka

Svitavský Brand: dobrodružství na kole i pěšky

21. 4. 2018

I obyčejný les může být hodně akční. A hodně zajímavý. To když ho vybaví posilovnou, spoustou atrakcí, naučnými tabulemi, cyklostezkou a zajímavými stavbami. Takový les najdete u Svitav, protíná ho Brand – lesní rekreační areál.

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Myslím si, že lesoparky mají své místo u měst. Vím, že jsme je obdivovali v cizině, kde se děti vyřádily na kládách a prolejzačkách z přírodního materiálu a zpestřilo jim to pochod přírodou. Naučné stezky často poučí. Ale Svitava je ode mne daleko.
Dana Puchalská
Podobný lesopark jsem poprvé viděla když jsem byla malá. V Čimicich a pak i v Kobylisich. Ale otec myslivec byl z toho docela nešťastný. Protože zmizeli divocí králíci a další lesní zvěř. Ale děti ze školek byly nadšené.
Libor Farský
Takže vlastně vzniklo něco jako rozsáhlý zábavní "Lesopark", který by měl největší využití v blízkosti velkoměsta - jako je tomu u New Yourku nebo u pražské Stromovky, kde jsou ovšem parky chudší na stromy. Myslím, že je to velmi záslužné a vítané zejména rodinami s dětmi nebo seniory s omezenou pohyblivostí a milovníci netknutých přírodních lesů si ty své pro vycházky a houbaření jistě najdou jinde a přejí jim to. Mně by velmi bavilo, kdybych se mohl na vytváření zábavné části parku nějak podílet a otázky do kvízu mi připomínají můj oblíbený TV pořad "Nikdo není dokonalý".
Marie Ženatová
I já mám ráda obyčejné hluboké lesy, kde mohu klidně sbírat borůvky, maliny, ostružiny a houby, kde v klidu uvidím při procházce i nějaká lesní zvířátka. To jsou ty krásné, majestátní a opravdové lesy - také nám jich u nás ubývá a že se mění v hlučné jarmarky vadí moc lidem - jenže mnohdy proti tomu už nepomohou ani petice - velké provize těm co o tom rozhodují jsou důležitější než klid a letitá důstojnost lesů...
Marie Doušová
Já osobně nemám moc ráda zcivilizované lesy, jsem spíše samotář a tak mi dost vadí , když je v lese jako na jarmarku. Věřím , ale že někdo je rád akční a takové atrakce ocení. No každý jsme jiný a máme možnosti si ještě vybrat kam si jít odpočinout a nabrat sil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%