Ilustrační foto: pixabay.com
Louky mého dětství
20. 4. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
20.4.2018 19:07
Jano, při čtení článku jsem si uvědomila, že je na loukách hrozně málo květin. Mám ráda vlčí máky, kopretiny a určitě ještě nějaké, ale v botanice nejsem honěná, takže neznám jména. Fakt zmizely. :-)
Alena Vávrová
20.4.2018 18:16
Také stále v úžasu vzpomínám na pěstěné louky na Soláni. Po jedné louce chodím zkratkou na nákup a do města, je plná pampelišek, jetele a šťovíku. Mám raději kopretiny, modré zvonky, vlčí máky...chrpy u nás nejsou k vidění, máky jen mezi kolejemi a kopretiny ochraňuji v trávě na zahradě, nesmějí se sekat.
Marie Doušová
20.4.2018 18:06
U nás v Příbrami pod Svatou Horou byla nádherná louka plná kopretin a dalšího lučního kvítí, ale dnes je tam jen tráva a plevel. Začalo se tam stavět a tak louky musely ustoupit civilizaci. Škoda, louku už u nás nenajdete, pouze trávníky.
Jana Šenbergerová
20.4.2018 17:01
Také mám rádá luční kvítí a těším se, až rozkvete. U nás pořád ještě takové louky jsou, jen to mládí nějak chybí.
Elena Valeriánová
20.4.2018 16:34
Jano, kdybych mohla tak nasázím dva řádky hvězdiček za takový milý, jímavý a tak trochu i melancholický článek a za popisky u kytiček.
Dana Puchalská
20.4.2018 15:46
Oprava. Skočilo mi to tam 2x.A ta lnice je skvělá léčivka. Na žlučníkovou koliku. Může se použít jak čerstvá tak i sušená. Udělá se z ní výluh. A pomáhá na 100%.
Dana Puchalská
20.4.2018 15:42
Já měla ráda vždy kytici z lučního kvítí. A ještě se mi líbila květina co jsme jí říkali kominik. A ona se správně jmenuje krvavec toten. Rostla vždy kolem polí a na loukách. A je k vidění dál. Moc hezká byla s chrpami a kopretinami. Já si teď pěstují na terase hrachory. Až budou kvést budu ráda a určitě to vyfotím.
Dana Puchalská
20.4.2018 15:41
Já měla ráda vždy kytici z lučního kvítí. A ještě se mi líbila květina co jsme jí říkali kominik. A ona se správně jmenuje krvavec toten. Rostla vždy kolem polí a na loukách. A je k vidění dál. Moc hezká byla s chrpami a kopretinami. Já si teď pěstují na terase hrachory. Až budou kvést budu ráda a určitě to vyfotím.
Jana Kollinová
20.4.2018 15:06
Blanko M, děkuji! Nádherná kytice kopretin. Jak jsou krásné ve své jednoduchosti.
Blanka Macháčková
20.4.2018 14:25
Tak jsem vám do fota dne trochu toho lučního kvítí poslala (omlouvám se za jedno l)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA