Ilustrační foto: ingimage.com
Nenávist na internetu. Pozor na ni
17. 4. 2018Lži, dezinformace, komentáře plné zloby. I to je stránka internetu. Je tak snadné napsat někomu k článku či na sociální síť nenávistnou poznámku, urážku. Kdyby pisatel stál dotyčnému tváří v tvář, v devadesáti procentech by tak otevřeně nemluvil. Proč tak podléháme virtuální zlobě?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
18.4.2018 13:23
Z vlastních zkušeností vím, že hodně věcí, napsaných v tomto článku, se děje, bohužel. Může být můj názor jakkoli "blbej", ale je můj. Se vším, co kdokoliv a kdekoliv píše, můžu nebo nemusím souhlasit a proto poslední odstavec tohoto článku bych pro zdůraznění napsala červeně, zeleně, třeba i modře a ještě pětkrát podtrhla. Několikrát se mi totiž stalo, že něco jiného slyším a od téže osoby později čtu :-)
Marie Doušová
18.4.2018 09:53
Článek se mi nelíbí, ale je to souhrn průzkumu seriozní organizace a tak jsem si ho řádně přečetla a nechci se k němu vyjadřovat, neboť s názory průzkumu v tomto článku nesouhlasím.
Jan Raška
18.4.2018 09:21
Dobrý den, paní Jírová a paní Kosťunová, dovolte, abych se k vaším komentářům vyjádřil. Není pravda, paní Jírová, že podle "redakce mohou za všechnu zlobu senioři", jak jste napsala. Nemyslíme si to my v redakci, ale je to výsledek průzkumu seriozní organizace. A, proboha, netýká se čtenářů našeho portálu! A paní Kosťunová, co se týče spamů rozesílaných seniory, tak já mám s nimi osobní zkušenost. Především před volbami - parlamentními i prezidentskými, jsem obdržel na redakční i osobní mail desítky spamů, které útočily na různé politiky, strany, ale i EU, migranty atd. A to, že rozesílateli těchto spamů jsou zejména senioři, je také prokázano, nedávno se o tom psalo i na Seznamu. To, že internet je plný vulgarit je samozřejmě smutné. Ale nadávalo se vždy - doma, v hospodě, teď se holt vulgárními výrazy častují lidé na internetu. Pracuji v mediální sféře čtvrt století. Kdysi byla novinařina prestižní povolání. Dnes, bohužel, i pod dobrými články se objevují vulgární komentáře. Práci poctivých a dobrých redaktorů tyto komentáře dehonestují. Ale ono se ani není čemu divit, když póvlem (což uvádím ještě slušné slovo) nazývá novináře i hlava státu... Každopádně nás může těšit, že i přes různé názorové přestřelky, se vulgarity na našem portále neobjevují. Tento článek není odrazem osobního názoru redaktorky či redakce, ale je pouze informativním závěrem průzkumu.Děkuji za pochopení.
Zdenka Jírová
18.4.2018 00:37
Ivano, napsala jsi to dobře,také se mi nelíbí, že podle redakce, za všechnu zlobu na netu mohou senioři. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že jsem se odhlásila ze dvou portálů, kde byli zastoupeni většinou mladí lidé, ale jejich komentáře se ani nedají reprodukovat. Výrazy, které jsem tam četla, jsem ani neznala. Je pravda, že senioři mají na psaní na netu více času než někteří pracující lidé, ale mládež nedá mobil ani z ruky a rozhodně nepíše do komentářů žádné selanky , stačí je poslouchat třeba v autobusu MHD.
Jarmila Komberec Jakubcová
17.4.2018 22:33
Všude kde se může skrýt člověk za anonymní profil dochází k vulgaritám. Přesně takto píše autorka ve svém článku. A mám osobní zkušenost v době volby prezidenta jsem dostávala mnoho hoaxů od lidí seniorského věku Oni si to vzájemně přeposílají, jestli tomu věří nevím. Já jsem vše vymazala a dál neposílala. To je také fakt. Na to nemusí být žádné výzkumy.
Libuše Křapová
17.4.2018 20:20
Rozumím Ivaně. Dotklo se jí, a mne také, že za šiřitele nepravd a lží jsou v článku označeni hlavně lidé vyššího věku, ne to, že by se měl článek týkat nás, íčkařů. Já do diskuzí na Seznamu nyní nahlížím jen vyjímečně, protože je v komentářích tolik sprostoty, že se mi začal téměř vždy "obracet žaludek". Ale v žádném případě si nemyslím, že by ty vulgárnosti pocházely převážně od starších lidí. Taky každý starší člověk neumí s internetem, to je doména právě mladších. A hlavně je v diskuzích strašně moc provokatérů, tady mají anonymní moc urážet ostatní a hladit si své ego.
Lidmila Nejedlá
17.4.2018 19:36
Hrubost vládne světu, internet je plný různých hrubostí a výlevů nenávisti. My, senioři to víme a můžeme s p. Hofmannovou diskutovat, dotkla se skutečnosti. Ale také nevěřím, že senioři jsou v tom borci a je třeba se hájit. Kdo napomene tu mladší generaci, která se v hrubostech trumfuje? Umíte si představit, co by napsali pod článek, který by je nabádal k slušnosti?
Dana Puchalská
17.4.2018 19:36
Facebook jsem zrušila před léty. Právě pro ty nechutné a místy sprosté názory lidí, co se chtějí pouze zviditelnit. Nedávno jsem četla rozhovor s hercem J. Mádlem. A zaujala mě tam tahle věta : FACEBOOK JE ŽUMPA. Docela s ním souhlasím. A jak se občas bavím s mými známými (všichni jsme ve věku okolo 60 roky) mají na to stejný názor. Anonymita prostě s někým lidově řečeno,, zamává,,
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA