Ilustrační foto: ingimage.com
Objem pasu. Kdy už je rizikový?
23. 4. 2018
Dříve se pod pojmem hubnutí skrývalo počítání kilogramů. Nyní se čím dál častěji mluví o tom, že důležitější je měřit objem pasu. Právě velká břicha naznačují, že s našimi těly není něco v pořádku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Slavíková
24.4.2018 12:03
Nejlepší je sestra na endokrinologii, měří pas sedícímu pacientovi :-)
Zorka Horká
23.4.2018 20:37
Ivano, však je to vtipné. Nejvtipnější je, jak tomu říkají odborníci.....třeba dietolog ;-) :-)))
Libuše Křapová
23.4.2018 20:20
Já si představila herečku Aťku - příjmení si nepamatuji , která měří snad metr. A vedle ní nějakou dvoumetrovou volejbalistku. Podle autorky článku nezáleží na výšce člověka, ale na obvodu pasu. Volejbalistka bude muset držet odtučňovací kůru, herečka Aťka výkrmnou. Není to přece nesmysl?
Zuzana Pivcová
23.4.2018 18:49
Ale v tom já přece vůbec neoponuji. To jsem pouze zareagovala na Ivanu K., která napsala asi z legrace ...sádlo vnější - kůže a pak sádlo.
Zorka Horká
23.4.2018 18:42
Paní Pivcová, vnitřní je každý tuk. Každý je uvnitř. Jen ten mezi orgány je NITROBŘIŠNÍ, nikoliv VNITROBŘIŠNÍ. :-)
Zorka Horká
23.4.2018 18:18
Ivano, porovnání s pašíkem je na místě. Ten podkožní tuk u lidí je u prasátka sádlo řemenové. No a nitrobřišní tuk u lidí je to, co je u prasátka plstní sádlo. Sádlo, které obrůstá vnitřní orgány. Ovšem v článku se píše o "vnitrobřišním tuku" a takový tuk je tak trochu s prominutím blábol. Existuje nitrobřišní tuk. Vnitro je něco trochu poněkud jiného :-)
Zuzana Pivcová
23.4.2018 18:05
Pokud jsem o tom kdy četla, tak je tuk podkožní, který sice nevypadá nijak zvlášť pěkně, ale celkem neškodí. Pak je ovšem tuk, kterým jsou prorostlé břišní orgány nebo se usazuje v cévách podobně jako cholesterol a poškozuje krevní řečiště. To nepíšu jako odborný výklad, ale spíš jako vzpomínku, že jsem si už kdysi dala někde u stánku ten tuk změřit. Vyšlo mi docela vysoké číslo, tak mi to přišlo jako nesmysl, že jsem byla od pohledu docela štíhlá. Ale ten vnitřní tuk tam byl a s postupem času pomalu přibýval. Takže tak.
Zorka Horká
23.4.2018 16:47
Jarko, u mě dobrý....metr taky. Jen v článku se píše o "vnitrobřišním" tuku. To bude asi nějaký sádlo z vnitra :-) :-) :-)
Věra Ježková
23.4.2018 15:47
Zdá se mi, že těch (stále se měnících) varování a doporučení týkajících se našeho zdraví už je přehršle - nejen zde. To aby se člověk pořád měřil, vážil, pídil po bio- a superpotravinách, cvičil – a neměl kvůli tomu žádnou radost ze života. Každý snad ví, co je asi zdravé, co mu dělá dobře a co si může dovolit. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA