Ilustrace: pixabay.com
Prvorepublikový elegán. To je pojem
20. 4. 2018Jestli si někdo myslí, že současní muži o sebe hodně pečují, nedovede si představit, co se dělo za první republiky. Na kvalitní obleky, boty a kosmetiku mnozí pánové vynakládali více peněz než ženy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
22.4.2018 09:45
Jsem velkým obdivovatelem tehdejší dámské módy i pánského galantního chování, které bych nejraději vrátil do dnešního života. Ovšem mé pedagogické působení na hochy - studenty SŠ příliš úspěšné nebylo. Ovšem kladu si otázku, jestli takové chování bylo za první republiky normální u všech společenských vrstev anebo jen ve filmech.
Hana Šimková
21.4.2018 18:01
Líbila se mi prvorepubliková moda vůbec. Ženy byly ženy i oblečením a muži se k nim chovali galantně. . Ta galantnost se mi líbila moc. Moda se mění, ale ta galantnost zmizela a to je velká škoda.
Zdenka Jírová
21.4.2018 00:02
Líbí se na prvorepublikových ženách jejich krásně vypracované a hodně ženské šaty. Někdy je na nich trochu víc volánků, než se dnes nosí, ale jinak jsou velmi elegantní. Takovou krásnou módní přehlídku prvorepublikové módy nám ukazuje seriál "Četnické humoresky". Až na ty klobouky, které nikdy nenosím a nejsem jejich milovnicí, se mi líbí téměř vše.
Dana Puchalská
20.4.2018 20:12
Ještě horší byly pumpky a spony proti tomu, aby jim uvízla nohavice v drátech velocipedu. Ale vycpávky nazval kdosi sádlem od krejčího.
Věra Ježková
20.4.2018 13:37
Jsouc obecně nevšímavá, nevšímám si příliš ani toho, co mají lidé na sobě – zejména ne muži ve filmech. Ty příliš vypulírované nemusím. O. Korbelář se mi líbil.
Zuzana Pivcová
20.4.2018 10:52
Při sledování prvorepublikových filmů si samozřejmě trochu všimnu i oblečení. Tehdejší mužská saka neunikla mé pozornosti, protože měla hrozně široká vycpaná ramena a byla nemožně krátká do pasu, takže muži v nich neměli žádný trup. Dámská móda na mě naopak působí celkem dobře. Někde jsem četla, že Oldřich Nový používal kolínskou i trochu do úst, aby jeho kuřácký dech nevadil hereckým partnerkám při líbání. Obdobně prý Otomar Korbelář, který holdoval alkoholu, žvýkal chilli papričky, aby to na něm nepoznala manželka. :-D
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA