Ilustrační foto: pixabay.com
Priority
14. 4. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lidmila Nejedlá
15.4.2018 08:57
Proti motorkářům osobně nic nemám, loni jsem v tom davu hledala Jirku se Zuzkou, protože jsem jim udělala parádní svačinu. Nebyla jsem si stěžovat. Domnívám se, že to byla špatná organizace policistů, kteří mohli autobus pustit alespoň do stanice, když byly motorky ještě v dáli. Policie si to prostě zjednodušila a o tom jsem s nimi diskutovala. Libore, ta rada, jet po Labi se mi líbí. Je to dlouhá cesta, měl by ten dotyčný jet se mnou, aby to rychleji uběhlo v příjemném hovoru. Díky všem za hezkou diskuzi.
Marie Seitlová
15.4.2018 07:56
Motorky mám ráda, ale když cestuji, tak bych ráda stihla přestupy a dojet včas. Asi se i řidič autobusu kochal motorkami, ona je to podívaná.
Jiří Libánský
15.4.2018 01:00
Poděbrady mnoho služeb pro motorkáře nenabízejí. Restaurace kolem náměstí jsou plné. V cukrárně fronta na zmrzlinu. Ale motorkáři se ve městě zdrží třeba hodinu, maximálně tři. Některé čeká zpáteční cesta na Moravu, do Chebu, Ústí, nebo Sušice. Takže jen prohlédnout si zajímavé stroje, pozdravit se se známými a jedeme domů. Já dal 280,- Kč za benzín, za 15,- kafe z automatu na benzínce a 5,- v Poděbradech na náměstí na WC. K jídlu jsem měl namazaný chleba z domova a jemně perlivou Magnezii. Taky jste si všimli, že ty nejlepší zážitky většinou moc nestojí.
Elena Valeriánová
14.4.2018 23:44
Sraz motorkářů a jejich spanilou jízdu jsem zažila 2x. Jednou na Velikonoce v Poděbradech :-) , ale protože jsme tam byli na pobytu, tak nám to nevadilo, naopak příjemné rozptýlení. A podruhé v Cap de Agde ve Francii a Tintěra bylo!!! V životě jsem tolik motorek a tak různých neviděla. Kochali jsme se celé hodiny, parádní zážitek z dovolené! Ale být tak v tom autobuse s Tebou asi by mě omejvali. :-)
Jiří Libánský
14.4.2018 20:53
Pro Vás a ještě několik Vašich spolucestujících je to nemilá komplikace plánované cesty. Ale prosím vezměte v úvahu, že tradiční jarní zahájení sezóny pořádané pražským Harley Clubem je akce, na kterou se celou zimu těší cca 6000 motorkářů i několik stovek jejich spolujezdců či spolujezdkyň. Připočtěte si k tomu minimálně dalších 6000 diváků, kteří stojí špalírem podél cesty a motorkářům mávají, i obyvatele Poděbrad a okolních vesnic, pro které je příjezd tisíců motorkářů z celé republiky rovněž každoročním svátkem a stovky rodin z okolí se přijedou na motorky podívat. Proto desítky tisíc lidí vidí priority jinak. Není způsob příjezdu tolika tisíc motorkářů než v dobře organizovaných kolonách za asistence policie. Možná budete zklamaná, ale asi se Vám nepodaří tuto už desítky let trvající tradici svou ojedinělou stížností ukončit.
Zuzana Pivcová
14.4.2018 20:32
Jízdu motorkářů do Poděbrad na zahájení sezóny jsem zažila jako spolujezdkyně s Jirkou L. asi třikrát. My z Prahy jsme vyjížděli od motorestu za Černým Mostem a jeli jsme s policejním doprovodem (před kolonou a na konci) a policajti byli ještě různě cestou, hlavně na křižovatkách. Kolona jede ukázněně a pouze jedním směrem, takže nějak nerozumím, proč nemohl vyjet autobus z Poděbrad směrem na Prahu. Ano, jedou ještě další skupiny, třeba ze směru Hradec Králové nebo odkud. Parkování v Poděbradech je předem naplánované a povolené, je hlavně v centrálním parku, na náměstí a v ulicích ve středu města. My jsme zaparkovali vždy hned. Letos jsem tam nebyla, takže nemůžu posoudit, ale pochybuji, že by tam byl nějaký nezvyklý chaos. Je to akce každoroční, dávno dopředu hlášená a organizovaná. Motorkáři si jako takoví o své vůli nic nedovolí. Že lezou mnoha lidem na nervy, je věc jiná. Naopak stojí všude kolem silnice spousta lidí, mávají, fotí a jsou z kolony nadšení.
Věra Ježková
14.4.2018 17:28
Napínavý příběh s dobrým koncem. Slovo priorita nemám ráda, neužívám ho. Motorkáře v Poděbradech jsem zažila.
Alena Tollarová
14.4.2018 12:47
Chtěla bych slyšet, co by řekla dejme tomu maminka toho, kdo autobus zastavil, kdyby v něm seděla a někam spěchala. Asi by si to za rámeček nedal. Všechno je o lidech, ale zdržet o půl hodiny autobus kvůli motorkám, které si užívaly spanilou jízdu?? To mi hlava nebere.
Eva Mužíková
14.4.2018 12:27
Lidmilo, tak jsem si při čtení článku vzpomněla na okamžik, kdy jsi mi ve čtvrtek ukazovala v metru místo, kde jsi s tím kufrem letěla... no, máš ještě páru... hezký článek. Bertice
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA