Foto: autorka
Mám ráda kuchařské knihy V.
9. 4. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
12.4.2018 08:29
Já kuchařky skoro nečtu, vařím poslepu , ale památeční mám schované. ZAVAŘUJI DOST, JE MI LÍTO OVOCE A PAK NABÍZÍM A VNUCUJI.. ČÍM JSOU VNOUČATA ODROSTLEJŠÍ, TÍM MÉNĚ ÚSPĚŠNĚ.
Věra Lišková
11.4.2018 07:26
Zavařování podle Sandtlerky byla práce pomalu na celý den. Cituji z návodu na zavařování: Sklenice namočíme do studené vody , nejlépe přes noc, pak v teplé vodě důkladně umyjeme, deset minut sklenice vyvaříme, víčka, umyjeme, vyvaříme. Na nálev se převařovala voda s cukrem. Souhlasím, bylo to náročné.
Lidmila Nejedlá
10.4.2018 19:04
Zavařovala jsem všechno, co příroda dala. Lesní jahody, když jsem otevřela o vánocích, tak to byla nádherná vůně a dobrota. Višně jsem nakládala do rumu a jednou jsem je dala dětem jako kompot. Zjistila jsem to, až když se šklebily.
Marie Seitlová
10.4.2018 07:36
Zajímavé, pokud mám ovoce, tak ještě zavařuji. Častěji ale mrazím. Recept na červený angrešt mi připomíná mou babičku. Nějak tak ho dělala a já to měla moc ráda.
Dana Puchalská
9.4.2018 20:40
My měli doma masovky a pak ty sklenice s pružinou. A máma neustále vyprávěla o celofánu. Tak jsem ho musela kupovat. Bylo to v tzv. přířezech. Ale to je fakt historie. Bylo mi sladkých 17 let. A ještě jsem je polepovala s popisovala.
Alena Tollarová
9.4.2018 20:18
Dneska se zavazuje, ale my jsme doma reksovali a měli k tomu reksovky. Nebo rexovky?
Dana Puchalská
9.4.2018 19:45
Možná to bude ono. Díky za informaci. Blbosti vládnou světem :-) jsi první kdo mi dal vědět. Je to prostě oříšek.
Naděžda Špásová
9.4.2018 19:26
Dano, asi to bude blbina, ale bobřina je výměšek bobra Castor fiber, našla jsem to na netu, ale pokud se to týká jídla, tak by to třeba mohlo být maso z bobra, nebo kůže z téhož živočicha. Ha ha :-)
Věra Ježková
9.4.2018 15:09
Dano, díky za pohodové a zajímavé čtení. Nezavařuji, nemám ráda sladké měkké ovoce. Ovšem tvé recepty vypadají lákavě. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA