Ilustrační foto: ingimage.com
Kdo se má starat o seniory? Rodina nebo stát?
9. 4. 2018
Dožít doma, v prostředí, na které jsme zvyklí. Za pomoci dětí, příbuzných. Tak by si přála strávit poslední fázi života naprostá většina lidí. I když mnoho z nich ví, že to tak nebude.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Anlaufova
9.4.2018 17:14
Dobry den.Tak ted tady čtu kdo se ma postarat o seniory.Nezlob te se ale doslova mě to zveda ze židle.Ja se o maminku ktera ma AD a Parkinsna staram už rok.Byl ji přiznany přispěvek na peči a ted dobře čtětě 880kč.Tohle ji bylo přiznano před rokem.To na tom nebyla ještě tak špatně jak dnes,ale rozhodně to nebylo na přiznani 1stupně.Takže jsem se loni v Březnu 2017 odvolala.A mame Duben 2018 a pořad nic.Posilam nove zpravy a už několkrat sem tam volala.Marně.Pry nejsou posudkovi lekaři.Taky mi bylo zděleno že opravdu někdy klient zemře než se dočka.Ja už sem v koncich.Chodim do prace aspon na DPP.Jenže.Vydělam Zhruba 4000.Stoho si sama musim zaplatit zdravotni.Něco projedu a sem takřka na nule.Ale co mam dělat.Navic zdravi maminky jde opravdu skopce a bojim se že my budeme ten připad kdy se klient nedočka.Takže kde je ta pomoc když se chcete postarat?Jenom řeči.Už fakt nevim jak dal.Nikdo vam neporadi a nepomuže.Musite čekat.Ale na co vlastně???
Margita Melegova
9.4.2018 16:13
Uz davno jsem rozhodnuta a prihlasena v DD, cast mych potomku zije v jine oblasti, pri chozeni do prace by nezvladli dojizdet 40 km sem a dalsich 40 zpet a dalsi to ma 400 km, copak bych mohla pozadovat takovou obet. Zaklepu si pro stesti at jsem dlouho sobestacna.
Věra Ježková
9.4.2018 16:01
Vzhledem k tomu, že nemůžu očekávat, že se o mne na stará kolena někdo postará, pomyslela jsem už také na to, dát si žádost do DD. Jenže v tom u nás to prý funguje tak, že si ji člověk může podat, až pokud nemá byt (slyšela jsem od důvěryhodné osoby). Když jsem si to teď chtěla ověřit, nenašla jsem ani příslušné webové stránky. Tak se začnu poohlížet jinde. Maminka je třetím rokem v DS – má Parkinsona.
Jana Šenbergerová
9.4.2018 13:16
Je snadné myslet si cokoliv, dokud se člověk v takové situaci neocitne. Děti mám daleko a je mi dobře tam, kde jsem. Zatím. Bude-li nejhůř, máme tu dům s pečovatelskou službou i domov důchodců s celodenní péčí. Rozhodně nemám v úmyslu komplikovat život dcerám, které mají i beze mě starostí nad hlavu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA