FOTO: autorka
Už brzy se zazelenají lístky břízy. Nevěřili byste, co všechno umí léčit
4. 4. 2018Alergici se této „bílé krasavice s dlouhými zelenými vlasy“ zjara děsí, zahrádkářům se zase moc nelíbí podzimní hrabání jejích drobných lístků. Jinak je to ale nádherný strom, a také velmi užitečný. Mladé lístky břízy byly od nepaměti využívány v léčitelství.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
6.4.2018 19:02
Nejen užitečné, ale i krásné jsou břízy, proto mě mrzí, že čím dál tím více z blízkosti lidí mizí.
Eva Mužíková
4.4.2018 21:14
Bříza je opravdu krásný stro. Před 27 lety jsme se synem v bývalém bydlišti vysadili okolo domu osm mladých břízek. Za ta léta jsou z nich mohutné stromy, které tvoří zvukovou barieru mezi domem a silnicí. Vždy se na ně jedu ráda podívat.
Eva Balúchová
4.4.2018 20:14
Máme na hřišti krásné vzrostlé břízy a mlaďoši tam hodně vysedávají,takže,jako každý rok v tuto dobu,vnuk už marodí.
Zuzana Pivcová
4.4.2018 18:39
Ano, i tinkturou břízy se může začít jarní pročišťovací proces. A kdysi si moje maminka nemyla vlasy jiným než březovým šampónem. Dnes už to nějak není aktuální. Ale v prodejnách se zdravou výživou někde mají březovou vodu (zředěnou) jako nápoj.
Věra Ježková
4.4.2018 18:30
Břízy jsou krásné. Já si je spojuji i s ruskými filmy, např. Čajkovskij. Maminka kdysi používala kupovanou březovou vodu na vlasy.
Margita Melegova
4.4.2018 14:56
Caj z brezoveho listi je vynikajici i na odvodneni, vypiju salek a dalsich pet mne opusti, ale netrva to vecne, behem par hodin si telo zvykne a zadny zazrak se potom nekona, je vynikajici na procisteni ledvin po zime.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA