ilustrační foto: pixabay.com
Souhlasit? Či nesouhlasit? Musím ale vědět, proč!
3. 4. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
4.4.2018 09:22
".......ale nechápu, proč by měly být zvýhodňovány zrovna vdovy!?" Paní Votavová, když budete mít "štěstí", tak možná pochopíte.
Radovan Cakl
4.4.2018 09:07
Žasnu, kolik zloby, i osobní nenávisti, dovede vyvolat i v dnešní době vyjádření vlastního názoru. Po zveřejnění článku na íčku to dlouho vypadalo, že se pro autorku stane to nejhorší. Že totiž článek proletí internetem, aniž by vyvolal jakoukoliv odezvu v diskusi a „vyšumí“ v časoprostoru. Ale stačil jeden „správně“ vybraný kámen, … a lavina se rozjela. Škoda, že tím kamenem byl příspěvek, který si svým zápalem a zaujetím nezadal s plamennými řečmi žalobců z padesátých let. Osobně si myslím, že článek nemůže být špatný, ani názor vyslovený autorkou nezajímavý a neaktuální, když stál redakci Seznamu za to, aby ho předložila svým čtenářům, z nichž u cca 10 tisíc vzbudil zájem o přečtení během necelých 20 hodin od zveřejnění.
Jitka Hašková
4.4.2018 08:56
Jitko máš pravdu. Bohužel si tady můžeme říkat co chceme a nikdo to stejně nebere v potaz. Navíc některé evropské země slevy pro seniory ruší. Zažila jsem to v Anglii,, kdy mi v roce 2005 nabídla pokladní na autobusovém nádraží slevu pro seniory přes 60, což jsem splňovala a dostala. V 2015 mi žádnou slevu nedali, nabídli mi celoroční slevovou kartu, která platí pro všechny. Což pro moji dvoutýdenní návštěvu nemělo smysl.
Jitka Caklová
4.4.2018 08:38
Libore, tak tomu říkám slovo do "pranice" :-) :-) :-) a dovolím si citovat Áju (D.B.) 19:21, " I když vlaky dost cestuji, přivítala bych, kdyby single namísto toho dostal pětikilo k tomu tuberáckému důchodu." Nejen singl, ale každý penzista by si mohl svobodně zvolit zda, busem, vlakem, autem, prokouřit, propít, projíst, ještě víc přilepšit svým potomkům....................
Karel Pazdera
4.4.2018 08:33
S autorkou článku souhlasím, asi před 6 léty byla zrušena 50% sleva pro seniory ve vlacích, byla nahrazena slevou 25%. Sleva v autobusové dopravě nebyla. Byla provedena analýza o kolik méně důchodců přestalo jezdit vlaky? Celé to snžení jízdného pro důchodce a pro žáky bude stát cca 7 mld Kč. Určitě by bylo vhodnější tuto část přesunout adresně ženám, které zůstaly samy a rovněž tak sociálně potřebným žákům všech typů škol. Důchody žen včetně vdovských jsou jen almužnou. Ve většině případů ani nedosáhnou poloviny důchodů, které tato dvojice pobírala, tedy když byl živ i manžel. Při tom fixní náklady (nájmy,energie, voda) zůstaly stejné. O tom jak chce řešit důchody žen stávající vláda jsem psal https://email.seznam.cz/?hp#search/d%C5%AFchod%20prefix%3A%C5%BEen/152491
Takže toto je další poplulistický krok stávajícího premiéra. Zřejmě se připravuje na předčasné volby.
Libor Farský
4.4.2018 08:23
Uvítal bych, kdyby senioři nad 70 let měli 70 procentní slevu na benzin. (POZOR - SMAJLÍK !)
Jitka Caklová
3.4.2018 23:10
Se slevou s ČD to bude z Prahy do Brna pomalu za stejné peníze, jako s RJ bez slevy. Řekla bych, že "pes je zakopaný" úplně někde jinde.
Jitka Caklová
3.4.2018 23:03
Elen, myslíš, že já to vytrhnu, když všichni jsou pro? :-) Když jsem za 4 roky před odchodem do důchodu projezdila za prací 50 000.-Kč, tak těch pár jízd za rok, za kamarádkami do Olomouce, Brna, nebo Prahy, mne "na lopatky" určitě nepoloží :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
3.4.2018 22:28
Elenko trefila jsi hřebíček na hlavičku. Máš to za 10 hvězdiček
Elena Valeriánová
3.4.2018 22:24
Já bych chtěla vidět, kdo z těch, co tyto slevy odmítají, bude po jejich zavedení jezdit za plné jízdné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA