Eva Balúchová
30.3.2018 22:06
Doufám,že se slevy budou vztahovat na spoje,které využívám do práce.Cesta do Brna a zpět mě vyjde na 100Kč,takže by to pro mě byla velká úspora.Ráda bych slevy využila ale v žádném případě by to nemělo vliv na rozhodování při volbách.
Jsem ráda,že se slevy vztahují i na mládež,určitě to ovlivní i rozpočet mladých rodin.
Jana Baloušková
30.3.2018 21:16
Mám inkartu ČD 25, stála loni 100, tak už se mi vyplatila. Slevy na jízdném použijí hlavně lidé z venkova, kteří jezdí pro nákupy, k lékaři, za dětmi... Jsem zvědavá, jaké spoje budou ze slev vypuštěny. Vlaky na Prahu jsou plné až z Kladna, někdy ani to ne. Proti slevám budou všichni ti, kteří jsou na tom finančně dobře. Slevy na cokoliv nic neřeší. Inflace je úděsná, nákup za 500 unesu v jedné igelitce a jsou to jen základní potraviny. Kardiolog mi radí - jezte středomořskou stravu, mořské ryby, zeleninu... 100g lososa 45Kč i víc.
Lidmila Nejedlá
30.3.2018 21:15
Libuško, vítám tvůj otevřený článek. Seniorům sleva jízdného pomůže a pomůže i rodinám studentů. Je to bonus k důchodu, protože jsou fakt nízké. Tak to vysvětloval i p. premiér.
Zuzana Pivcová
30.3.2018 19:57
Já mám už několik let (obnovenou) slevu ČD inkarta 25. Ale připadám si jako kantor v povídce Š+G Výlet do Zoo, který u pokladny požadoval pro třídu slevu a dával pokladní stovku, řka Nechci slevu zadarmo. Jezdím totiž celkem málo, takže ta sleva na jednotlivých jízdenkách mi rozhodně neuhradí cenu té inkarty. Ale lidem, kteří jezdí dost a peníze zrovna nerozhazují, to určitě bude milé. Vždycky si uvědomuji, jak se tady jedná o pár stovek a už spousta lidí křičí, zatímco jinde se počítá řádově ve statisících (neuvádím ty nejvyšší) a je klid.
Elena Valeriánová
30.3.2018 19:10
Já tuto slevu vítám. Na Slovensku to funguje ve větším rozsahu. V našem regionu obce žádné výhody pro seniory nemají, velké město tu žádné nemáme a tak se nás slevy netýkají. Samozřejmě si uvědomuji, že to není koncepční řešení životních situací seniorů. Libuško, hezky jsi to sepsala, mám stejný názor.
Libuše Křapová
30.3.2018 19:03
Ilono, já to ale považuji za správné. Podle toho, co jsem slyšela, mohou dopravci některé spoje ze slev vyloučit. Pokud chce někdo využít slevu, neměl by jezdit vlaky a autobusy, které jsou tradičně plné. Tam by mělo být jízdné za plnou cenu. Uvidíme ještě, které spoje to budou. Já jen doufám, že nám nezůstanou jen půlnoční flamendráky. Ty bych už nevyužila ani já :-)
Libuše Křapová
30.3.2018 14:46
Ivano, jak už jsem psala níže, doufám, že to tímhle neskončí. A že i to plánované zvýšení důchodů od ledna příštího roku projde a třeba vymyslí i nějaké systémové změny. Spíše se bojím, že pokud v příštích volbách zvítězí jiná strana, jak je v téhle zemi zvykem šmahem všechno zruší - a nic jiného nevymyslí.
Libuše Křapová
30.3.2018 14:09
Jano, tak s názorem na jistého politika s vámi musím jedině souhlasit. Protože kolik procent důchodců ještě pracuje? A to jsou v naší generaci ještě většinou ti do pětašedesáti. Jinak - ta sleva přece nemá nic řešit, ale v něčem pomoci. Pomůže až zvýšení důchodů od ledna příštího roku - pokud nás nedožene inflace. A věřte, že rodiče dětí a hlavně studentů v mém okolí tuhle slevu velmi vítají.
Jarmila Fialová
30.3.2018 14:03
Ten zámožný senior si určitě dávno zvykl jezdit všude autem,takže se spíš kvůli slevám naštve - takový názor už jsem slyšela,že by mohl dostat příspěvek na benzin.
Jana Kollinová
30.3.2018 13:59
Můj názor nebude patřit do programově plánované cílové skupiny cestujících seniorů. Už dávno nejsem studentkou, ale bonus slevy jízdného z mého pohledu nic podstatného nevyřeší ani pro studenty ani pro seniory.
Načíst starší příspěvky