Ilustrační foto: pixabay.com
Turek nebo presíčko? Češi milují kávu
27. 3. 2018
Lungo, latte, presíčko, kapučínko, frapíčko, kdo se má vyznat ve všech druzích kávy, které zaplavily Evropu? Doba, kdy si většina Čechů pod pojmem káva představila takzvaného turka, je dávno pryč. A Češi si kávových možností užívají.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Patrik Poula
21.1.2021 21:08
My doma také milujeme kávu :-) . Profesionální kávovary jsou všude stejné, takže když si koupíte domů dobrý kávovar, jako my, tak si můžete udělat stejně dobrou kávu, jako vám udělají v kavárně. S tím rozdílem, že za ni nemusíte platit :-) . Já jsem manželce koupil kávovar vloni k Vánocům z https://www.atfornax.cz/k:483/kavovary-a-kavomlynk/ a sice jí to přišlo ze začátku zbytečné, ale jak je teď ráda, že si může udělat i doma latte :-) .
Hana Kadeřábková
5.9.2018 15:12
Pít espresso mi snobské nepřipadá, naopak - konečně si člověk může v kavárně vybrat podle svého gusta. Na dobrou kávu tak nemusím čekat až na dovolenou v zahraničí :-)
Pěkně jednotlivé druhy kávy shrnují např. zde https://coffeeexperts.cz/blog/priprava-kavy-sedmkrat-jinak/
Jarmila Komberec Jakubcová
28.3.2018 22:25
Nejraději si dávám malé italské presso (pikolo). Bez cukru a mléka. Jinak doma mám Dolce gusto. Nedávno jsem si koupila do kanceláře kávovar, který kávu umele a napění mléko. Nejlepší kávu jsem pila v Brazílii nejhorší v Egyptě. Českého turka nepiji - nemá s opravdovou tureckou kávou nic společného.
Libor Farský
28.3.2018 09:07
Odjakživa jsem věrný turecké kávě bez cukru a bez mléka, dávám si ji do skla (větší sklenice), různé kávovary nechápu. Zajímavé na tom je, že prý s Tureckem nemá nic společného.
Zdenka Jírová
28.3.2018 01:37
Je to pravda, článek se mi líbil, protože nás přesně vystihuje.Já si myslím, že ať si dá každý, co mu chutná a předvádět se tím, jak jsme znalí odborníci na kávu, mi připadá snobské.
Dana Puchalská
27.3.2018 16:22
Mně osobně velmi zklamala svého času módní káva- cibetková. Už nikdy. A to mi to podávali jako něco co musím obdivovat. Asi jsem,, blbka,, ale nedopila jsem jí a dala si klasické vídeňské a byli mi dobře.
Věra Ježková
27.3.2018 14:57
Skvělý článek, moc mě pobavil. Ano, kafe bylo prostě kafe. Doma piju rozpustné s mlékem a bez cukru. V restauracích bývám za blbku, když prosím, aby hlavně bylo velké. Zažila jsem mj., že ani „americano“ nebylo oproti očekávání v hrnku velkém, právě naopak. A „latte“ mělo také různý objem.
Dagmar Bartušková
27.3.2018 14:36
Ještě bych dodala, že jsem natrefila i na kávy s "liškou". K ochutnávce už většinou nedošlo, aróma naprosto odpudivé, chuť příšerná!
Dagmar Bartušková
27.3.2018 14:24
Jako správná kafařka právě sedím v McCafé a popíjím vynikající double presso Flat white. Otevřu stránky "íčka" a ejhle, tento prima článek mi přišel pod ruku jako na zavolanou. Na kávu stavím téměř za ranního kuropění a dalších několik káviček si během
dne vychutnávám v kavárnách. Ochutnala jsem mnoho druhů kávy různě připravované, např. v džezvě - v horkém písku /na Krymu/. Své místo má u mne ale i prachobyčejný turek, kterého si s chutí dávám po plavání za 17,- kaček v podolské restauraci. Býval to vždy výborný společník, povázel mě velkou částí života. Hlavně musí mít pořádnou čepici. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA