ilustrační foto: pixabay.com
Pozor, jede senior
27. 3. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Doušová
28.3.2018 09:48
Na kole jezdím ráda , ale pohybuji se na lesních a polních cestách. Bydlím kousek od lesa a tak nemusím jezdit přes město. Také se přiznám , že helma mi nic neříká , neboť ji nesnáším na hlavě.Vím , že se mi může ledacos přihodit , ale ten krásný pocit lehkosti a krásy přírody je nenahraditelný. Doufám , že budu ještě nějaký čas využívat kola na toulky do přírody.
Ludmila Vacková
28.3.2018 08:10
Ano, zcela souhlasím. Ve městě na kole moc nejezdím. Je to někdy o život.
Hana Rypáčková
28.3.2018 07:54
Čím dál víc si uvědomuji, co se mi na kole může stát. Když jedu po silnici, vadí mi auta, když jedu autem, vadí mi kolaři. Aspoň už nosím helmu.
Věra Halátová
28.3.2018 07:38
To je pěkné, další příhody s lidmi pokročilého věku na kole by vydaly na román silnější než Vojna a mír. Právě minulý týden, v jednosměrné ulici, kde vpravo od silnice je chodník, vlevo od silnice parkoviště - ulice je hodně frekventovaná, protože je tam střední škola a poliklinika. Žena na kole, mohla mít cca 75 roků, jeden uprostřed, za ní pomalu auto, žena stočí směr jízdy na pravou stranu, asi aby nepřekážela, auto se rozjelo a chtělo ji předjet, v tom žena šup na druhou stranu. Řidič v autě za ní se musel pěkně zapotit. Sestoupila z pedálů. Přistoupila jsem k ní a řekla jsem jí: paní, promiňte, ale vy jste kaskadérka, to auto vás mohlo přejet a řidič by z toho měl dost velké potíže. Kouká na mne a řekne: Cožé? Ještě hluchá. Takový člověk nebude číst žádné články na i60 a hlavně, nikdy si nepřipustí, že on by mohl způsobit neštěstí.
Dana Tomanová
28.3.2018 07:37
Lidmilko, musím s Tebou jen souhlasit. Denně potkávám na silnici seniory na kolech, kteří jsou u nás na vesnici zásadně neosvětlení a nepoužívají ani odrazky. Většinou ještě jedou středem vozovky, neslyší, nevidí, jedou..... Vždy trnu hrůzou, co udělají na křižovatce, bojím se zatroubit, aby mi nespadli pod kola. Už jednou jsem dávala první pomoc pomlácené babce sražené z kola, naštěstí přežila a dokonce přijela osobně poděkovat - ještě obvázaná a opět na kole :-) Z mnoha situací, které jsem zažila na silnicích, si dovoluji tvrdit, že cyklisté jsou stále velkým nebezpečím pro řidiče, zejména ti staří. A zrovna tak řidiči ve vysokém věku za volantem.
Margita Melegova
27.3.2018 21:38
Kolo uz nemam 30 let, do kopcu se nehodilo neuslapala bych to, jedine tak elektricke.
František Volevecký
27.3.2018 21:11
Kolo jsem odložil a koupil jsem si koloběžku. Skvěle si na ní protáhnu tělo, když doprovázím šestiletá vnoučátka, která jedou na kolech, mohu kdykoliv koloběžku opustit a být nápomocen. Zatím jsem z ní nespadl, ale i kdyby, tak nohy nemám zaklesnuté v pedálech a jsem jenom 7 cm nad zemí. Koloběžku už mám třetí, tu poslední a moc pěknou - taky stála 14 tisíc, jsem dostal vloni k pětašedesátinám. Mohu všem jenom doporučit.
Zuzana Pivcová
27.3.2018 19:46
Po této stránce, tedy jako neřidič, naštěstí nikoho neohrožuji, včetně sebe. Je pravda, že v jižních Čechách vidím kolikrát na silnici staršího cyklistu s taškou, která ho táhne doprostřed silnice, takže je jen otázka času, kdy ho někdo přibere.
Hana Polednová
27.3.2018 17:31
Ano, souhlasím s tebou. Každý by se měl zamyslet, zda je to pro něj ještě bezpečné. Nepříjemný pocit mám, když řídím auto a přede mnou kličkuje sotva jedoucí stařeček. Pro koho je to nebezpečné? Bohužel na vesnici je to častý jev, komu se špatně chodí, pohybuje se na kole.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA