O rezonanci a kmitech vynucených u oken a lidí
Titulní ilustrační obr.: youtube.com, psychologie.cz - Ze seriálu "Ke kořenům našich vztahů"

O rezonanci a kmitech vynucených u oken a lidí

27. 3. 2018
Můj příběh
Autor: Libor Farský
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Při čtení jsem omládla o čtyřicet let! Měli jsme matykáře, který taky uměl zpestřit výuku a měl smysl pro naše recese. A ze současnosti: Dcera učí etické dílny. Téma - alkohol. Zpětná vazba od studentů: Co se vám na přednášce líbilo? Odpověď: Lektorka. Co vám při přednášce chybělo? Odpověď: ochutnávky.
Libuše Křapová
Tý brďo, já jsem talent :-) Nebo je Liborek opravdu výborný učitel. Já jsem tu inkontinenci - totiž, pardon, koincidenci - pochopila
Lidmila Nejedlá
Liborku, byl jsi učitel s ohromnou trpělivostí, to je znát z tvého článku. Hezké vzpomínání.
Jana Kollinová
Borku, skvělý článek, který rezonoval s mojí vzpomínkou na školu i bez hrnce. Příklad houslí mi vybavil vtip ze školy: "Víš kdy máš problém? Když se začneš divit, proč mají housle na horní desce dva integrály," (dva otvory ve tvaru f (tzv.efa). Obdivuji s jakou láskou a citem píšeš o svých studentech, nevím, zda bych dokázala tak poeticky psát o svých profesorech, ale určitě byli stejně úžasní, jen si vzpomenout.
Marie Doušová
Libore dovedu si dost živě představit , co obnáší zaujmout žáky tak , aby jim něco z probírané látky utkvělo v hlavě.Můj manžel učil na průmyslovce elektrotechniku a někdy přišel ze školy dost vyčerpaný. Ale učil rád , jako vy a dodnes ho někteří studenti navštěvují a přicházejí si pro radu. Věřím , že jste za svoji učitelskou kariéru prožil mnoho zajímavých a krásných chvil se svými studenty. Hezky napsané a zábavné.
Dana Tomanová
Libore, už jsem Ti psala, že s tebou se studenti určitě nenudili :-)
Dana Puchalská
Pěkné počtení. Sice delší, ale moc se mi líbilo. A nuda to nebyla v žádném případě.
Libor Farský
Zuzko, máš pravdu, ale stačilo pár studentů, kteří pochopili (v tomto případě studentky pochopily), že mám smysl pro jejich humorné recese a bavili jsme se společně navzájem. Studenty na SŠ a VOŠ jsem oslovoval pane a slečno vždy, za obou režimů.
Zuzana Pivcová
No, jako bývalá učitelka, byť jen němčiny na jazykové škole, mohu potvrdit, že studenti, v mém případě dospělí, byli někdy pěkní lumpové a šťourové. Zvlášť, když jsem začínala a oni byli starší než já a ještě k tomu pánové. Nezapomenu na partu tří veterinářů, ti mi dávali! Tvé vtipné vyprávění je odrazem nelehkého postavení kantora ve třídě mladých, které to asi zrovna moc nebaví a hodinu si rádi zpestří. Jen se zeptám: V jaké to bylo době? Žes říkal studentkám Slečno? To bych chtěla zažít.
Věra Ježková
Borku, nádherný článek. Smála jsem se od začátku do konce. A jak píše Ivana, s tebou by mě fyzika snad i bavila (že bych ji pochopila, ovšem nepředpokládám). :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%