Titulní foto: pixabay.com, ostatní fotografie: autorka
Žízeň v Praze? To ne!
22. 3. 2018Každoročně se slaví 22. březen jako Světový den vody. Máme příležitost radovat se z toho, že u nás ji zatím ještě máme! Dovolím si malé zamyšlení, k němuž mne dovedla moje nedávná návštěva Vodního domu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Lišková
23.3.2018 03:03
Zajímavá reportáž. Bez vody není život. Jen je třeba si více vážit toho, jaké bohatství se v čisté vodě skrývá a lépe s ní v krajině hospodařit . Je dobře, že se kvalita vody v řekách zlepšuje.
Zdenka Jírová
23.3.2018 00:18
Vrátila jste svým vyprávěním do mých 15 let, kdy jsem byla ne břehu Želivky pod Švihovem na velkém pionýrském táboře jako oddílová vedoucí. Měla jsem v oddíle 10 nejmladších děvčátek asi 6-7 letých. Bylo to tam nádherné, koupali jsme se v Želivce, chodili do lesa na houby, dělali jsme táboráky. Bylo tam moc krásně. Už tehdy se mluvilo, že to naše krásné údolí bude brzy zatopeno, že tam bude přehrada s vodou pro Prahu. To bylo v roce 1960.
Marie Novotná
22.3.2018 19:04
.Vodní dům bych bez Tebe neviděla.Díky .Fotky i článek je na víc než *****
Jana Šenbergerová
22.3.2018 17:44
Teď vidím, že jsem ráno zapomněla svůj komentář odkliknout, takže zmizel v nenávratnu. Ještě jednou děkuji, že´s to o vodě napsala. Docela mě děsí, jak se nenápadně ztrácejí studánky, bystřinky, potůčky i řeky.
Naděžda Špásová
22.3.2018 17:19
Jarko, moc hezky jsi to napsala. Že je voda to nejcennější, to si uvědomíme, až jí bude opravdu nedostatek. Doufám. že to tak rychle nebude. Fotky jsou pěkné.
Hana Polednová
22.3.2018 15:18
Z tohoto článku se ke mně dostalo hodně nových informací, co se týče vody. Skvěle doplněno fotkami, zkrátka super, líbí se mi to.
Alena Tollarová
22.3.2018 14:22
Přečetla jsem si zajímavý článek a prohlédla fotky. U nás se bude Den vody slavit v sobotu, kdy budou otevřená pro návštěvníky zdymadla. Zrovna teď někdy jsem si přečetla, že voda, která nám teče z kohoutků, je kvalitní a vyrovná se a dokonce i předčí některou z vod kojeneckých. No ano, v létě se jí napouští ohromné množství do bazénů, které jsou skoro na každé zahradě nebo dvoře. A také s ní zaléváme. Je patřičně drahá. Ale kde vzít jinou, užitkovou? Prší málo. A pro mě je tu ještě neco navíc, viděla jsem na mapce obec, kterou si nutně musím ulovit. Teda ceduli :)
Dana Puchalská
22.3.2018 13:47
Vždyť voda v Praze je natolik kvalitní, že nevím proč lidé kupují tu balenou. A navíc přehrada Želivka je v krajině, která je neskutečně krásná.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA