FOTO: autorka
Holašovice barokní i komerční
24. 3. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
27.3.2018 05:22
V Holašovicích jsme párkrát byli, dobře jsme se najedli, popili a tančili. Ale to už je pár let.
Drahomíra Stínilová
26.3.2018 21:08
V Holašovicích jsme byli asi před 3 lety v červnu mimo sezonu. Vyborne jsme se tam najedli ve venkovske hospudce, obdivovali kouzelne chalupy a statky a na kraji vesnice byl obchudek s keramikou, kde prodavali misy rucne malovane za velice dobrou cenu. Nikde jinde jsem jejich keramiku nevidela. Ten kruh udelali asi pozdeji, protoze jsme si ho nevsimli.
Marcela Pivcová
26.3.2018 13:37
Posledních pár let si vždycky umíním, že se konečně o prázdninách do Holašovic vypravím, ale zatím mi to pořád nějak nevychází. Snad se mi to letos už podaří? Jestli ano, tak ale pouze jako obdivovatelka folkloru, stánek s keramikou vůbec nepřichází v úvahu.
Zdenka Jírová
25.3.2018 23:22
je to krásná vesnice a jsem ráda, že se stala unikátem a je chráněna UNESKem dřív, než by ji skoupili a přestavbami zničili chatoví zájemci.
Marie Seitlová
25.3.2018 10:19
Holašovice jsme navštívili s našim senior klubem vloni, při pobytu v Blatné. Je to tam moc pěkné. Díky za připomenutí, pěkný článek i fotky.
Zuzana Pivcová
24.3.2018 19:38
Jihočeské selské baroko mám ráda a v době, kdy jsme ještě se sestrou kroužily s Trabantem. jsme několik vesnic s takovými chalupami navštívily. Holašovice jsou trochu zprofanované, každoročně se tam v létě konají Slavnosti, kam se člověk autobusem z Budějic těžko dostává a je tam narváno. Prodej u stánku, to určitě ne, ale díky za ochotu, Libore. Selská muzea jsou i jinde, u Týna nad Vlt. v obci Netěchovice, nebo se mi vybavuje úžasný skanzen v Rožnově. Díky za hezký věcný článek včetně osobního pohledu.
Naděžda Špásová
24.3.2018 19:12
O Holašovicích vím a každý rok, když jsme v Blatné, tak se tam chystáme, ale zatím se nám to nepovedlo. Moc hezké fotky.
Libor Farský
24.3.2018 16:41
Kdyby si někdo přál, pokud mi to zdraví dovolí, mohl bych pomoci s prodejem u stánku. Napadá mě zrovna Marcela Pivcová se svými krásnými keramickými i jinými věcičkami.
Věra Ježková
24.3.2018 16:27
O Holašovicích vím, ale neznám je. (Znám jenom Holešovice.) Díky za zajímavý článek a hezké fotky. Tobě, Borku, za zasvěcené doplnění.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA