Ilustrační foto: ingimage.com
Čeština má nový slovní hit
19. 3. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Ján
19.3.2018 17:01
Ve své praxi se denně setkávám s Jakobíny. Během jedné věty několikrát slyším tuto blbost a bohužel už těžce zvládám nereagovat.Ale při spojení “vyšel mi pozitivní test jsem jakoby těhotná”jakoby mne bolí břicho”jakoby mám teplotu”apod.Z toho se už “jakoby osypu”. Bohužel s tím se nic nedá dělat svědčí to o mentální výbavě daného jedince snad to časem jakoby vyšumí.
jaromír haška
19.3.2018 16:36
Já mám také hádanku, co se stane, když si vezmete na zácpu živočišné uhlí? Jako prostě, jakoby dostanete ještě větší zácpu.....
Lidmila Nejedlá
19.3.2018 16:18
Bude hůř, to se lekneme, až se slovo - jakoby- objeví v písemném projevu některého studenta ve tvaru - jakobi-.
Daniel Dvořák
19.3.2018 16:01
Mne osobně značně irituje, když někde čtu nebo v rozhase či televizi slyším výrazy MÉNĚ RYCHLEJŠÍ a JEDNOU TOLIK ve významu dvojnásobku.
"Automobil A v ceně 200 000 Kč je méně rychlejší než automobil B, který stojí jednou tolik.
Naděžda Špásová
19.3.2018 15:26
Teď jsi mě dostal, protože to blbý slovo ze mně občas opravdu taky vypadne. Na obranu chci ale říct, že vždycky má smysl. Aspoň myslím. :-)
Eva Mužíková
19.3.2018 14:57
Přiznàm se, že toto slovo jde zcela mimo mne. Dosud jsem tuto " vycpávku " nezaregistrovala. Snad proto, že jsem více v přírodě, nežli mezi lidmi.
Věra Ježková
19.3.2018 14:57
Toto slovo mi vadí již velmi dlouho. Mistrem „vycpávek“ byl před mnoha lety jeden maminčin kolega z práce, který tak používal celou větu: „V tomhletom, co je“. Často.
Jana Šenbergerová
19.3.2018 14:28
Zatím jsem ho nikde nezaregistrovala, ale když to tak teď čtu, mám neodbytný pocit, jakoby náš národ už úplně zblbl. :-)
Anna Najmanová
19.3.2018 14:15
Dobrý den, u všech příspěvků jsem se pěkně pobavila a se všemi plně souhlasím. Chtěla jsem doplnit "prostě", ale už jste mě předběhli. Přímo nesnáším slova převzatá z angličtiny. Kvůli tomu nečtu články, které jsou převážně "opisované" ze zahraničních časopisů a kde se to jen hemží cizími slovy. Kde pak jsou ti "vystudovaní" redaktoři, kteří by měli psát ryze česky a o problémech naší společnosti ? Přeji hezký den nejen Josefům .
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA