Dožít se sta let? Ano, je to možné
Ilustrační foto: pixabay.com

Dožít se sta let? Ano, je to možné

16. 3. 2018

Není to jeden z těch tisíců reklamních článků o zázračných přípravcích na zpomalení stárnutí. Ani pohádka o živé vodě. Je to skutečný příběh. Příběh mojí babičky, která před někollika dny oslavila sté narozeniny.

stárnutí
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Honzo, dovoluji si navrhnout tento článek na mimořádnou Cenu roku na tomto portále. Zasloužil bys ji nejen za hezkou charakteristiku neobyčejné ženy – Tvé babičky, ale také za všechno, čím nás povzbuzuješ na naší i60. Myslím, že vitálních žijících stoletých občanů je u nás málo a zde na portále je taková událost naprostou vzácností. Babičce přeji další pohodové dny ve zdraví, a celé velké rodině dlouhý život bez stresu!
Lidmila Nejedlá
Honzíku, četla jsem hodně článků o dlouhověkosti, ale tak hezký, opravdový a životem proložený příběh, jaký jsi nám sdělil ty, snad ještě ne. Čiší z něj láska a úcta. Věřím, že ses při psaní usmíval. Přeji tvé babičce hezké a šťastné dny .
Dagmar Bartušková
Honzo, krásně jsi to napsal. Tvé babičce gratuluji k tak významným narozeninám. Tak trochu závidím, já jsem žádnou babičku nepoznala. Bohužel.
Jan Raška
Děkuji vám všem za milé komentáře. Babičku budu od vás pozdravovat. No, kdyby ta dlouhověkost byla v genech a náhodou přeskočila i na mne, tak vám slibuji, že se budu snažit vést portál i60 co nejlépe tak, aby se líbil i vašim dětem :-).
Věra Lišková
moc Moc hezký článek, hlavně pro nás starší. Babičce přeji vše nejlepší, má velký podíl na vašem kladném vztahu k nám seniorům.
Věra Ježková
Honzo, moc hezký příběh. Babičce blahopřeji a přeji jí ještě hodně spokojených let. Moje babička z matčiny strany zemřela v 98 letech, stářím. Přitom v mládí měla TBC, kterou si vyléčila pojídáním rozdrcených vaječných skořápek. Lékaři prý žasli. Celý život žila střídmě, moc aktivní ale nebyla.
Jana Šenbergerová
Babičce přeji pohodu do dalších let a Honzovi gratuluji k takové skvělé babičce. Moc hezky nám ji v tomto článku vykreslil.
Jitka Hašková
Díky za krásný článek.
Marie Seitlová
Krásný článek o krásném člověku. Je vidět, že vaše babička je úžasná i ve 100 letech. Přeji ji ještě hodně šťastných a spokojených let v kruhu celé vaši rodiny.
Jitka Caklová
Děkuji Honzo za moc pěkný článek, který se mi dobře četl. Dočetla jsem se v něm, že mám na svoji 104 dobře nakročeno :-), a že stejně hezký článek o mě za 31 let napíše můj 49letý vnuk. Tvojí babičce patří velká gratulace a Tobě ještě jednou díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%