Ilustrační foto: pinterest.com
Křen chutná i léčí, věděli už to i staří Řekové
29. 4. 2020 Pro své léčivé účinky bývá někdy srovnáván s žen-šenem, koneckonců z obou jsou využívány především kořeny. Staří Řekové dokonce říkali, že má cenu zlata. Křen je zkrátka dobrý z mnoha důvodů, ať to je například vysoký obsah vitaminu C či nezaměnitelná štiplavá chuť a vůně při gurmánském zážitku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Tomanová
19.3.2018 13:44
Křen je moc dobrý, strouhám ho, podle babičky, se sladkým jablkem, přidám trochu octa. Babička ještě dávala nastrouhané vejce natvrdo a přisolila. Je to lahůdka :-)
Alena Vávrová
16.3.2018 21:44
Křen mi rostl na sadě z trávníku. Bohužel, než jsem se rozhoupala pořídit si "křenovnu", jistý zahradník "šel do zahrady //:s motykou://, vykopal tam rozmarýnu //:velikou"//....nebyla to rozmarýna, //:byl to křen://, vyhodil ho zhradníček...na kompost ;-). Takže si křen kupuji a strouhám ho statečně v brejlích.
Zuzana Pivcová
16.3.2018 19:43
Křenu si užívám v létě v jižních Čechách. čerstvě nastrouhaný má grády. Tam v okolí roste. Stačím ho však stěží polykat, strouhat ho musí náš "pan správce", ten je odolný. :-D
Margita Melegova
16.3.2018 17:56
Kren nestrouham, nechce se mi pri tom plakat, mixuji strojkem na mleti orechu, maku s octem, cukrem jako prilohu, bez pochutin na omacku.
Libor Farský
16.3.2018 16:21
No jo, vidím, že nejsem sám, komu dělá strouhání potíže. Mně vždy narostly jen hubené kořeny, až jsem to nakonec vzdal. Fakt je, že mě nenapadlo křen rozmixovat v nějaké tekutině. Bohužel v samoobsluhách obcí v nabídce není.
Dana Puchalská
16.3.2018 16:09
A co teprve uzené maso s křenovou omáčkou. To je lahůdka. Křen je fakt dobrota. Ale strouhání je děs.
Margita Melegova
16.3.2018 15:50
Kren, lahudka ke klobase, uzenemu, v omacce, dnes se da koupit v kazdem vetsim obchode, driv jsem ho hlidala jak oko v hlave, rostl mi v zahrade u plotu a nekteri nenechavci v touze ho mit nam strihali plot.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA