Píšťalka
FOTO: autor

Píšťalka

14. 3. 2018
Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Mně Vaše vyprávění připomnělo, že mi jednou, když jsem byla s tátou na procházce, vyprávěl, že si, když byl jako kluk, s kamarády dělali píšťalky. A pak se mi jednu z vrby pokusil udělat. Nějaký zvuk se z ní ozval, ale asi ten správný tón to nebyl. Domů jsme tu píšťalku už asi nedonesli.
Anna Čípová
Dík za milé vzpomínání. Dědeček vyřezával a my /tři vnučky a tři vnuci/ jsme odříkávali říkanku. A koncert šesti píšťalek na břehu potoka Úmoří, to bylo něco.
Jitka Caklová
Moc hezký článek, který mě vrátil do dětství. Vyrůstala se dvěma, později se třemi bratry, tak pod vedením našeho tatínka klučičí záležitosti byly i mými. Píšťalky jsme dělali z kaštanových větviček, před Velikonocemi pletli pomlázky, na mladých lískových prutech jsme vyřezávali ornamenty.... Píšťalky i pomlázky jsem naučila své děti i vnoučata. Pomlázky z 8i proutků pletu každý rok, ale píšťalku si půjdu letos po dlouhé době zopakovat. Dík za připomenutí :-)
Ludmila Vacková
Moc hezké čtení. Probouzí vzpomínky na dětství u babičky a dědy. Také jsem si vzpomněla na báseň VRBA od K. J. Erbena.
Lubomír Müller
Děkuji všem za jejich vzpomínky na píšťalky a pár příjemných slov ke mně navíc. Máme v tomto ohledu mnoho společného a to je příjemné. Péšťalku jsem dlouho nedělal (odpověď Zuzce), ale když jsem si na ní letos vzpomněl, v dubnu vyrazím a znovu zkusím. Zkuste i vy. Pěkné dny a radost v nich přeji.
Květa Chobotová
Moc krásné.jedna píšťalka a tolik písmenek, v úctě k Vám zdraví květa
Lidmila Nejedlá
Krásné vzpomínání, i mně a bratrovi dělal tatínek píšťalky, oťukával prut a my jsme museli říkat ...otloukej se píšťaličko...patřilo to k jaru.
Blanka Macháčková
Hezké, čtivé, nostalgické.
Zuzana Pivcová
Luboši, mohla bych zase opakovaně sdělovat své pocity ze čtení Tvé povídky. Ale ta pochvala odminule má platnost konstantní. V dětství jsem nic takového neuměla, zatímco naše Marcela vyrobila klidně pomlázku nebo i šesti- nebo osmiúhelníkového draka, který suverénně předčil ty kupované. Každý vlastní výrobek má pro dítě i pro dospělého velkou cenu, hlavně to rozechvění, co z toho bude. P. S. Umíš vyrobit píšťalku dosud?
Libor Farský
Krásné počteníčko pro kluka z Prahy, který nic podobného nezažil a ani nevěděl jak vrba vypadá ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%