Volný vztah. Ale co to je?
Ilustrační foto: ingimage.com

Volný vztah. Ale co to je?

23. 3. 2018

Hledám volný, případně nezávazný vztah. Ta věta se často objevuje v inzerátech na seznamkách. Velmi často ji píší muži vyššího věku, kteří hledají partnerku. A často je právě ta věta důvodem, proč nakonec žádný vztah nenajdou. Protože o tom, co je volný vztah, má každý člověk trochu odlišnou představu.

vztahy a sex
Hodnocení:
(5.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Jsem ráda na volné noze a jináč už to nebude.
Dana Tomanová
Máte pravdu, pane Josefe C., udělala jsem chybu, ale stihla jsem ji včas napravit :-) Je to tak, mám svoji hrdost a rozhodně nemusím mít všechno za každou cenu. Mně vlak neujel, stihla jsem velkou část toho, co jsem si přála, a hodlám v tom pokračovat i nadále, ať už sama a nebo ne. Ale teď už si vybírám, co chci a co ne, protože děti jsou dospělé a samostatné. Ne nadarmo se říká, že lidé se k tobě chovají tak, jak jim dovolíš. Těm, kterým to s partnerstvím v seniorském věku vyšlo a váží si jeden druhého moc fandím :-)
Jana Šenbergerová
Náš "volný vztah" je natolik pevný, že ho nehodláme legalizovat víc než jen tím, že spolu bydlíme na stejné adrese a oba jsme členy obou našich rodin. A tak to zůstane až do smrti jednoho z nás.
Jarmila Komberec Jakubcová
Žijeme s přítelem tři roky tak, že on bývá jeden týden u mně v Plzni, pak zase já u něj buď v Praze na Žižkově a v létě v jeho vilce ve Štěchovicích. Oba rádi chodíme do divadla, jezdíme na wellnesy či navštěvujeme různé koncerty. Přítel i já pracujeme a tak si vážíme času, který jsme spolu. Letos dokonce zvažujeme změnit náš volný vztah v pevný.
Věra Ježková
Můj šarmantní, vzdělaný a zábavný přítel má svůj byt. Hezčí než já. Půl týdne jsem doma, půl týdne u něj. Vyhovuje nám to oběma – už dlouho. Volný vztah to určitě není, patřím do jeho rodiny.
Hana Šimková
Ano , pane Libore, nájemné stoupá a za chvíli bude sestěhováno v jednom bytě více párů důchodců, volný vztah, nevolný vztah. Prostě nutnost.
Libor Farský
Řekl bych, že mnozí důchodci volí sestěhování do jednoho bytu často z ekonomických důvodů - jedna platba dohromady za nájem a energie ze dvou důchodů znamená podstatné úspory pro život. Já bydlím ve svém domě, ale sleduji, jak nehorázně stále stoupá nájemné, zejména ve větších městech.
Věra Halátová
Dnes ráno jsme si o něčem podobném povídaly se známou. Čím je člověk starší, tím víc je zvyklý na svou rodinu, své lidi, své pohodlí. Vztah dvou starších lidí, to nejsou jen chvilky o samotě ve dvou, ale všichni ostatní příbuzní a známí z obou stran. Myslím si, že takový vztah je složitější, než se zdá. Další známá, zahynul jí manžel, ona má přes 70 a navázala vztah se sousedem, on má také přes 70. Chodili nakupovat ruku v ruce, ona ho doprovázela k lékařským vyšetřením. Prý vztah nezávazný, každý bydlí ve svém bytě. Zpočátku nadšení, po třech letech už si paní stěžovala na jeho děcka, protože ji prý něco snědly a daly jí něco jiného a ona z toho byla nemocná. Už nebydlí každý ve svém bytě, ale buď u ní nebo u něj. Už ten vztah není tak ideální. Mám dojem, že spíš starší muži, když jim manželka zemře, chtějí nový vztah, neumí být sami. Ženské jsou na toto silnější. Netvrdím, že všichni a všechny. Ale vidím kolem sebe.
Dagmar Bartušková
Dávno preferuji volný vztah. Pokud bych ale narazila na nějakého z Rotchildů, byla bych ochotná se sestěhovat. ;-)
Dana Tomanová
Po šedesátce a svých zkušenostech si jiný než volný a nezávazný vztah ani představit nedovedu. Tím mám na mysli oboustranně vyrovnaný volný vztah. Je pravda, že o takový " volný" vztah inzerují především muži, ale je v tom většinou malý háček, se kterým jsem se setkala nejen já osobně: když jste šikovná, milá, zábavná, umíte dobře vařit a s ničím je neobtěžujete, najednou se za dveřmi objeví s kufrem a s líbezným úsměvem vám sdělí, že to dojíždění stojí moc peněz a času....ze šarmatního a zábavného muže se náhle stává pecivál, který se nechá opečovávat a veškerou starostlivost obratně přesune na vás. Tak takhle opravdu ne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%