FOTO: Pilot Josef Koukal v civilu uprostřed
V hořícím letounu Hurricane se letec Josef Koukal loučil při bitvě o Británii se svým životem
11. 3. 2018Osmatřicet let uplynulo od smrti letce Josefa Koukala, který před druhou světovou válkou zalétával několik let v Chocni nová letadla proslulé choceňské společnosti Beneš-Mráz. Přestože zemřel na infarkt v únoru roku 1980 v Luži na Chrudimsku, mohl být dávno mrtvý už 7. září 1940 v Anglii.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
11.3.2018 08:15
Problematika našich letců v Británii mě nesmírně zajímá díky mé dřívější práci ve vojenském archivu. V 90. letech jsem měla i tu čest jich řadu tehdy ještě žijících poznat, ať od nás nebo z emigrace. Popálených letců bylo bohužel mnoho (viz lomnický František Truhlář), také jsem někoho po plastických operacích viděla. Zajímavá fotodokumentace k tomu byla jeden čas v hotelu Duo na Proseku, když byl majitelem pan Jan Horal, také někdejší příslušník naší zahraniční armády. Dnes nevím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA