Foto: autorka
Krása kamenů
7. 3. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
9.3.2018 08:43
Kameny, kamínky i šperky z nich jsou mým dlouholetým zájmem. Na výstavě si mohl každý podle svého vkusu vybrat něco pěkného - ozdobu nebo další nerost do sbírky. Jako obvykle jsem dala přednost tomu druhému. A k Vašemu článku mohu jen dodat: Škoda, že je Ústí trochu daleko!
Jana Kollinová
8.3.2018 11:01
Zajímavý článek i fotografie. Minerály mne přitahují svojí magickou silou dodnes, s výjimkou krátkého období přípravy na zápočet z mineralogie (dle studentského názvosloví "šutrologie"), kdy mě jejich existence zatěžovala. Mám svoji malou sbírku a několik knih o minerálech. Líbí se mu úvod v jedné z nich: "Podle starověkého řeckého filozofa Platona krystaly pocházejí z hvězd a planet. Australští domorodci a původní obyvatelé Severní Ameriky jsou přesvědčeni, že krystaly jsou něco jako kosti samotné matky Země." C. Easonová, Léčivá síla minerálů. Paní Naděždo, děkuji za článek, který mne vrátil do studentských let, otevřel knihu, z níž jsem citovala a můj pohled nasměroval ke skromné sbírce vlastních léčivých krystalů.
Naděžda Špásová
8.3.2018 10:05
Děkuji za vaše příspěvky. Moc mě těší, když někomu svým článkem a fotkami udělám radost. Opravdu si toho vážím. Díky :-)
Dana Tomanová
8.3.2018 07:18
Naďo, děkuji za moc pěkný článek, kameny jsou krásné, ať už jsou opracované a nebo natur. Mám jich několik doma, mají zvláštní energii.
Elena Valeriánová
8.3.2018 06:47
Na výstavu se určitě pro vzdálenost od nás nepodívám. Ale je to nádhera, už samotné muzeum a což teprve exponáty. Nadi, velice ráda jsem se tam podívala prostřednictvím Tvých krásných fotek. Je to úžasné, že máme íčko v této podobě, co mi toho vidíme a zažijeme díky íčku a všem, co sdílejí s ostatními své zážitky.
Lidmila Nejedlá
7.3.2018 19:44
No Naďo, ty jsi nám toho zase ukázala. Nikdy jsem v muzeu v Ústí n. Labem nebyla. Kameny mám ráda jako všechny přírodniny. Díky.
Marie Seitlová
7.3.2018 15:09
Naďo pěkný článek, kameny mám moc ráda. A nemusí to být přímo drahý minerál. Sbírám kameny z dovolené, mám spoustu kamenů v zahradě. Pokud jsem v Rožnově, tak vždy zavítám do Světa kamenů. A to je podívaná.
Alena Tollarová
7.3.2018 13:48
Když jsem se v pondělí vracela z Vaňovského vodopádu přes Ústí domů, šla jsem kolem muzea a viděla jsem plakát zvoucí na výstavu minerálů. Neměla jsem ale čas tam zajít, také by mě zajímala. Kameny obdivuji. Ale ve vašem muzeu jsem byla loni, když tam byly vystaveny repliky korunovačních klenotů. Byla jsem tam úplně sama, žádné fronty.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA