FOTO: autorka
Hrátky s češtinou: Není všechno zlato....aneb Jak velkou "cihlu" zlata unesete?
8. 3. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
8.3.2018 19:35
Pěknéééééé, devatenáctikilou cihlu bych neunesla, já jsem děvče skromňoučké, stačí mi jen půl cihly. Kde si ji mám vyzvednout?
Jana Šenbergerová
8.3.2018 19:11
http://www.moji-andele.cz/barvy-aury-a-vyznam-zakladnich-barev-aury/
Karel Hyndrák
8.3.2018 18:17
Se skromností sobě vlastní připomínám, že jsem napsal sem na íčko nenápadný článek o zlatě:
Zlaté ozdoby na stromeček z 23.12.2017
Naděžda Špásová
8.3.2018 16:55
Zlato, jak dlouho jste tohle dávala do kupy? Asi bych na to neměla trpělivost, i když, jeden nikdy neví, že. Cihličku bych taky neodmítla.
Zuzana Pivcová
8.3.2018 16:52
Ještě se mi vybavilo, že v pohádce byl s ptákem Ohnivákem také kůň Zlatohřívák. :-D A jak je to s naší aurou, kterou vidí senzibilové? Prý je vedle barev spektra i aura stříbrná a zlatá.
Jana Šenbergerová
8.3.2018 16:47
Kde je řeč o zlatě, tam Zlaté Hory nemohou chybět. Valouny zlata už v nich nenajdete, ale dáte-li si práci, nějaké zlatinky ze Zlatého potoka ještě vyrýžujete. A z Příčné hory ještě možná nevytěžili všechny zlaté žíly. O zlatou žílu (hemoroid) ovšem není co stát. :-)
Zuzana Pivcová
8.3.2018 12:44
Za minulého režimu se některým politickým vtipům říkalo, že soutěží "o zlatou mříž". :-D Možná, že bych ještě něco pracně vymyslela, ale nebudu tu uvádět to, cos záměrně vynechala, např. citáty nebo texty písní , viz ...to naši zlatí hoši jsou. Máš to parádně sepsané a vážím si toho, že píšeš vše, co Tě napadne, co znáš, bez hledání! To já takový záběr zdaleka nemám.
Libor Farský
8.3.2018 10:47
Taky se zpívá "Ty jsi to moje zlato, které mám tak rád, jen ty mi stojíš za to, život pro tě dát". To přece, Marcelko, nemůžeš vynechat. Zajímalo by mne, jestli slovo "zlatokop" má svůj nový význam i na Divokém Západě a v různých jazycích Evropy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA