ilustrační foto: pixabay.com
Vyšší odborné školy – ano či ne?
4. 3. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Macháčková
8.6.2020 18:59
Pane Hellingere, věcná chyba v článku je neomluvitelná. O to víc mě mrzí, že jsem ji udělala. Váš despekt a ironii si plně zasloužím.
Roman Hellinger
7.6.2020 23:23
Až na to, že autorka by měla problematiku VOŠ více nastudovat. VOŠ totiž podle zákona spadají do terciárního sektoru a ne sekundárního.
Věra Ježková
6.3.2018 08:05
Blanko, VOŠky určitě ano. Jak píšeš – pro tu řemeslnost a profesionalitu.
Libor Farský
5.3.2018 08:56
Miluško, asi jsem se o problému zdravotnictví nepřesně vyjádřil, myslel jsem to jako Květa. Třeba i praktický lékař, než se osamostatní, by měl nějakou dobu získávat zkušenosti prací v týmu v nemocnici. Ale třeba tomu tak je, nevím.
Květa Řičánková
4.3.2018 20:19
Zdravotnický asistent není roven zdravotní sestře-nemůže pracovat samostatně.Každá sestra po ukončení školy prochází nástupní praxí kdy má svoji sestru školitelku,teprve po ukončení může pracovat sama.Jedno zda má VOŠ nebo Bc. Tak to aspoň bylo než jsem odcházela do důchodu,pracovala jsem jako sestra v nemocnici.
Zuzana Pivcová
4.3.2018 19:33
I když to není zrovna můj obor, jsem přesvědčena, že by to tak mělo být, protože ne každý je hned budoucí manažer, jak si to dost mladých představuje. Vždyť již před několika lety průzkum ukázal, že nikdo nechce nástupní plat nižší než 28 tisíc. Ten analytický článek je výborný, Blanko.
Naděžda Špásová
4.3.2018 18:12
VOŠ nemusí být jen ekonomického zaměření. Dcera je Dis. z roudnické zemědělky. Není to bráno jako vysoká škola, což je škoda, protože např. bakaláři chodí taky jen 3 roky, kdežto Dis. je 3 a půl roku. Není to spravedlivé.
Libor Farský
4.3.2018 15:47
Z čehož mi, milé cifršpiónky, vyplývá, že by rozhodně žádný absolvent SŠ i VOŠ neměl zpočátku pracovat samostatně, ale v týmu, který je pro něj tolik potřebnou školou života. Totéž bych předpokládal ve zdravotnictví. Já jsem učil na SPŠ stavební a když vznikla v ČB i VOŠ stavební, tak i na ní. Přestože jsem se velmi snažil, měl jsem o přínosu VOŠ velké pochybnosti. Mnozí studenti tam byli evidentně jen proto, aby si prodloužili mládí, když nebyli přijati na VŠ stavební a ještě se jim nechtělo do zaměstnání. Také osnovy jsme si my, vyučující, dělali sami, neměli jsme je s kým konzultovat. A nakonec, protože musel být mezi pedagogy nějaký docent, tak ředitel přijal mezi nás bývalého docenta marxismu leninismu, což jsem považoval přímo za parodii ve stavebnictví, jehož ekonomika měla již být podnikatelská. Je tomu již dlouho, tak nevím, jak se to po mém odchodu do důchodu dále vyvinulo.
Marie Doušová
4.3.2018 15:25
Já si myslím , že praxe je velmi důležitá až klíčová. Škola je pouze teorie ,která neuškodí ,ale moc toho do praxe nepřinese. Vím to ze zkušeností.
Blanka Macháčková
4.3.2018 13:46
Ivano, máš rozhodně pravdu. To se týká všech profesí. Měla jsem spíš na mysli, že současní náctiletí nejsou zralí a až na VOŠ jsou si teprve schopni uvědomit, co tato profese bude obnášet. A ty potřebné vlastnosti jsi vyjmenovala naprosto přesně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA