Ilustrační foto: ingimage.com
Těžký život starých mužů
26. 2. 2018Být mužem v letech je zatraceně těžká pozice. Už jen to nabízející se oslovení: dědečku! Jakmile se nějakému pánovi stane, že mu cizí člověk, v úplně nejhorším případě cizí mladá žena, řekne dědečku, je zle. Tady je několik důvodů, proč je mnohem těžší být v dnešní době seniorem než seniorkou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Vršatová
27.2.2018 10:08
Tak se taky zapojuji do diskuze. Třídila bych - jsou dva typy seniorů - ti "zanedbaní" - neumějí uklidit, uvařit, tloustnou, jsou zapšklí a ukřivdění a stále nemocnější. Osamělí se necítí (a taky proč by měli). Ta druhá skupina jsou aktivní senioři, kteří si umějí uvařit, uklidit, sami jsou čistí, pohybují se, takže vypadají k světu... A jsou spokojení. Takže - co mají společného? NEUMĚJÍ VYTVOŘIT VZTAH SE ŽENOU. Znám i třetí kategorii, seniorů zadaných, jejichž ženy z nich šílí, protože jsou kárány, nepochopeny, slouží, ale nedostává se jim ocenění...je jedno, jestli mají doma seniora zanedbaného nebo voňavého - žít se s ním taky nedá.
František Pašingr
26.2.2018 23:20
Připadá mi roztomilé, že žena považuje za samozřejmé, když muž opraví pračku, ale dál věří, že muž neumí prát.
Jiří Novák
26.2.2018 19:42
Před asi 15ti roky jsem se rozhodl, že budu bydlet sám. Naučil jsem se pouštět pračku, zdokonalil se ve vaření, úklid jen když je nejhůř a je mi báječně. Nikdo mne nesekýruje kvůli prkotinám. V 60ti jse si koupil kolo a poznal spoustu bájo seniorů/seniorek - pohodářů/pohodářek :-) "Holky" mne i navštěvují, ale v nejhorším případě jdou po snídani domů. Prostě je mi bájo... :-)
Pavel Freelax
26.2.2018 19:40
Můj otec je již řádku let dědečkem a od loňského roku i pradědečkem, jediné co si povzdech, když se stal dědou bylo. NEJHORŠÍ JE ZJIŠTĚNÍ, ŽE V LOŽNICI ULEHÁM K BABIČCE. A po letech ještě přidal. TEĎ MŮŽU BÝT PROTIVNÝ STARÝ DĚDEK A NIKDO MI TO NEBUDE VYČÍTAT.
Jaroslav Rodzenák
26.2.2018 17:03
Dobrý den paní Hofmanová, bude mi již brzy 60 let a ptám se - to je ta Vámi zmíněná hranice stáří ? Žiji již velmi dlouho sám s pejskem a necítím se přitom osamělý. Mám spoustu zájmů, cvičím jógu, nesmírně rád vařím i peču, praní, úklid i žehlení u telky není ztraceným časem. Umím souhlasit s Vaším příspěvkem ovšem s výhradami. Jinak je článek bezva, pobavil mne i jsem se v něm našel.
Hana Práglová
26.2.2018 14:00
Také nevím co si o článku myslet.Znám muže,kteří jsou sami.Ale přitom sobėstační.,zapojují se s chutí do nejrūznėjších aktivit a jsou spokojeni.Naopak ale i takové,kteři nejsou sami-mají ženu,družku či přitelkyni..A kdyby ji neměli,byli by zcela bezradní.Pokud nebyli nikdy nuceni si muset navařit,vyprat,uklidit,na stará kolena se to těžko naučí.
Věra Halátová
26.2.2018 13:46
Vážená paní Vratislavo Hofmanová, proč něco takového nenapsal muž? Asi o takových pitomostech nepřemýšlí. Znám některé muže, o kterých už mohu říci, že jsou staří pánové - 83 a více le, žijí sami, nejsou špinaví nebo hladoví, dokážou se o sebe postarat. Ti pánové, které já znám, jsou vyššího vzdělání, kteří se dodnes zajímají o kulturu, politiku, sportovní dění. Můj otec, například, byl vysoce inteligentní člověk, který se v domácnosti staral téměř o všechno. Bohužel, onemocněl alzheimerovou nemocí a byl dost agresivní. Matka ho nechala umístit v "domově". Ale sama byla bez něho absolutně nemožná. Nevěděla ani, kolik stojí rohlík. To všechno obstarával otec. Nevím, odkud jste čerpala svoje poznatky o těch "nemožných starých mužích". A že by to bylo žertem, jak se domnívají ostatní pisatelé? Tomu nevěřím. Děláte z mužů blbečky závislé na kdejaké ženské. Jak si potom budou mladé ženy vážit svých mužů?
Hana Rypáčková
26.2.2018 10:37
Já se to přeposlat kamarádovi, který: "Sám si peru, sám si vařím , sám si sobě hospodařím....", netroufám, kam na na něj se zdravím mnozí opečovávaní hrabou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA