Ilustrační foto: ingimage.com
Snacha. Kamarádka nebo potvora?
1. 3. 2018Obvykle se mluví o tchyních. Že se s nimi nedá vyjít, že jsou protivné a tak. Jenže na každé neshodě obvykle mají určitý podíl viny obě strany. Tak proč se tak málo hovoří o snachách, které taky dokáží tchyním pořádně komplikovat život?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
29.10.2018 20:44
Svou tchyni jsem měla ráda, ale dva roky po naší svatbě zemřela. Někdy mám pocit, že si nevážíme toho co máme a pořád si stěžujeme. Bydleli jsme daleko od rodičů, kteří nám do ničeho nezasahovali - ale také nám nemohli třeba pohlídat děti. Je rozumné vidět spíš výhody než nevýhody každé situace.
Dagmar Bartušková
2.3.2018 08:15
Všude je něco. Znala jsem jednu rodinu, kde si potrpěli na pokojové mazlíčky. Kočičko sem, myšičko tam. Trvalo to krátce - do rozvodu mladých manželů. Pak se všichni, nejvíce tchýně a snacha, častovali hospodářskými zvířaty. :-( Pokud jedna strana té druhé nesedne, tak se s tím nic nenadělá. Takový je život.
Dana Tomanová
2.3.2018 07:38
Mnohdy to chce hodně tolerance, aby celá rodina fungovala a držela při sobě. A někdy ani ta tolerance nepomůže, u mé bývalé tchyně nepomohla, naopak, cítila se ještě více na koni...ale to není o tchyni, ale o povaze člověka a touze neustále někomu škodit.
Věra Halátová
1.3.2018 16:37
V tom článku jsou příběhy nějak příliš "vyhrocené na ostří nože". Na dvou příkladech se snad nedaji posuzovat vztahy snacha-tchýně u celé populace v ČR. Vždy, když vyslechnu stížnosti nějaké snachy na tchyni, tak jí většinou řeknu, že jsem u toho nebyla a že druhá strana asi má taky stížnosti zase na ni. Lidi nejsou andělé a vždycky se nějaký problém najde. Spíš si myslím, že z nedostatku jiné činnosti si lidé problémy dělají sami. Já znám matku s dcerou, kdy matka neustále dceru pomlouvá, před cizími lidmi, znala jsem dceru, která zase pomlouvala neustále matku. Mně nikdo do ničeho nemluvil, tchyně bydlela 900 km daleko a zemřela dva roky po naší svatbě. Nastěhoval se k nám tchán a nemohu tvrdit, že bychom se nesnášeli nebo naopak horoucně milovali. Prostě normální vlažný vztah. Já jsem věděla, že se o něj musím postarat, on věděl, že se občas musí přizpůsobit. Každý člověk má svůj názor, své zkušenosti a je blbost komukoliv je vnucovat nebo naopak absolutně odmítat zkušenost staršího.
Jana Šenbergerová
1.3.2018 16:31
Moje tchyně od začátku zaujala ke mně odmítavý postoj, což mě léta velmi trápilo. Nebyla jsem v jejích očích dost dobrá. Dnes už jí rozumím a jsem jí vděčná za to, že se nám nepletla do života. Ušetřilo nás to zbytečných rozepří. Jen je mi líto, že stejný postoj měla k našim dětem, takže ji jako babičku vlastně nepoznaly. Sama se tak připravila o vnoučata. Pozadí této "nelásky" bylo příliš složité a sahalo do minulosti.
Alena Vávrová
1.3.2018 12:53
Obě moje snachy (říkám raději nevěsty) jsou zlatíčka, máme se rády a ctíme se navzájem.
Jarmila Komberec Jakubcová
1.3.2018 12:32
Sama jsem měla skvělou a báječnou tchýni, která mi moc pomáhala v době studií. Dnes mám ase já skvělou a báječnou snachu, která je takovou moj kamarádkou (říká mi křestním jménem), protože maminku svou má. Navzájem si pomáháme a tak u nás v domečku vládne mír a spokojenost. Jen občas trochu zazlobí malá vnoučátka. Ale to patří k životu. Když jsem na cestách stará se mi snacha o kočičáky a když jsou na cestách mladí, starám se já o jejich kočenku. Moje tchyně byla pro mně vždy paní matkou - nakonec mi přeci vychovala hodného manžela a už za to jí patřil můj dík.
Libor Farský
1.3.2018 12:10
To je zajímavé, jak nesympatická slova si čeština zvolila u snachy i tchýně. Proč tomu tak je? A jak je to v jiných jazycích? Třeba angličtina to sympaticky obchází - "mother in law" je "matka ze zákona" atd.
Olga Škopánová
1.3.2018 11:14
Moje tchyně byla zlá závistivá a panovačná ženská měla jsem s ní peklo už se těším až si můj syn nějakou přivede pěkně jí to všechno vrátím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA