Výhra ve sportce. Štěstí, či danajský dar?
FOTO: autor

Výhra ve sportce. Štěstí, či danajský dar?

25. 2. 2018
Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Když slyším v TV, že zase u nás přibyl nějaký milionář, vůbec nezávidím, že já jsem kromě pár maličkostí nikdy něco více nevyhrála. Když už by se přece jen na mne trochu štěstí usmálo, stačilo by mi vyměnit svou minigarsonku za nějaký normální nový byt 2+1, abych se po místnostech mohla volněji pohybovat. Kdyby výhra byla větší, ostatní finance bych rozdala - na pomoc handicapovaným a do útulků pro zvířátka. Po světě bych nejezdila - letadlo totiž není můj oblíbený dopravní prostředek a s autem by mne nějaký suverén akorát smetl ze silnice.
Libor Farský
Šmarjá, asi bych opravdu musel změnit adresu. Nikdy jsem nevyhrál víc, než čtvrté místo ve Sportce a přesto jsem zahlcen nejrůznějšími žádostmi o dárcovský příspěvek. A to jsem některým při odchodu do důchodu napsal, aby neutráceli za poštovné, protože jich je prostě moc...
Jana Šenbergerová
Nic bych nezměnila, protože by mi nic nezůstalo. Je příliš mnoho potřebných. Já mám všechno, co k životu potřebuji. Milion dnes nejsou žádné peníze. Ve městě za ně nepořídíte ani garsonku.
Věra Ježková
Nikdy bych nevyhrála, protože nehraju. Ale čistě teoreticky: Život bych nezměnila. Jen bych pozvala své nejbližší na hodně dobrou večeři. A koupila si drahou hořkou čokoládu a několik pytlíků mixovaných oříšků, které mají v M+S. No, a nějakou mňamku bych dopřála pejskům a kočičkám v útulcích. (Potomky nemám.)
Marie Seitlová
Článek je velmi zajímavý a k zamyšlení. Nejsem dítě štěstěny, tak nemusím přemýšlet a také nehraji.
Hana Rypáčková
Člověk má mít o trochu víc peněz než potřebuje k životu.Každý to množství má nastavené jinak.
Naděžda Špásová
Romane, tohle se ti opravdu povedlo. Nejdřív jsem si řekla, že to jen tak přelítnu, ale pak jsem se začetla. Jo, lidská závist je bezbřehá a bohužel česká závist nemá konkurenci. Jestli bych chtěla vyhrát? Jo chtěla, ale nejdřív se musí sázet a to jaksi v naší rodině chybí. Tak se měj a pozdravuj Helu. :-) *****
Danuše Onderková
Romane pěkné povídání, pro někoho k zamyšlení.Znám jich spoustu, co by nenechali na nikom jak se říká nit suchou s pomluv. Budiž mi útěchou, že mám aspoň své jisté. Důchod a něco málo si přivydělám. To mi stačí. A vyhrát takovou sumu? Asi bych se nejspíš zbláznila a skončila někde v blázinci. A za to mi život nestojí. Raději si v klidu přepočítám to co mám a víc nepotřebuji. Ale moc pěkné zamyšlení.
Zuzana Pivcová
Romane, článek považuji za výbornou psychoanalýzu. Mě to utvrzuje v tom, co vím už dávno, a sice, že bych takovou sumu (i když vlastně nevím kolik, ale vycházím z věty Na vše máš) vyhrát nechtěla. Respektive nechtěla bych ty peníze pro sebe. A protože nemám potomky a má sestra by je v tomhle věku zaručeně také nechtěla, tak bych je někomu či více subjektům odkázala téměř beze zbytku. Nač si přidělávat starosti. :-D
Marie Doušová
Myslím , že bych svůj život neměnila, kdybych vyhrála .Peníze bych rozdělila mezi děti, vnuky a pomohla tam, kde by bylo potřeba. Vzhledem k tomu , že nesázím ,tak není o čem hovořit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%