FOTO: autorka
Únorová kachnička
24. 2. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
25.2.2018 10:21
Slyšela jsem o návalu kachním v řetězci a divím se. Naproti v Babišovce mají čtvrtky kachny ( stehna) za 51 kg volně.Podpořit řetězec nebo Babiše?
Jana Šenbergerová
24.2.2018 23:45
Kachnu bych si klidně odpustila. Sama jsem ji pekla snad jedinkrát v životě a jedla jen několikrát. V naší kuchyni se pořád ještě najde všechno, co bych mohla potřebovat. Co nemám, to nepotřebuji. Hezky jste to napsala. Také jsem dlouho ostřila nože o schody. I když mám ocílku, raději používám kamenný brousek.
Drahomíra Stínilová
24.2.2018 23:24
Když peču kachnu, tak jedině čerstvou, chlazenou. Dám ji večer před do hlubokého, kameninového pekáče a zaleju mlékem. Ráno mléko vyleju, kachnu pořádně omyju , posolim, pokmínuju, trochu vody pod a peču nejdřív pod pokličkou, asi tak dvacet minut, aby pustila tuk a změkla a pak asi hodinku. Hlídám a pak baštím. Je křehounká, vláčná a šťavnatá. Slyšela jsem to v nějaké reportáži z vesnice, kde se takhle pečou husy v každé chalupě. Kachnu mám raděj než maso. Vesměs žlučník nekřičí.
Elena Valeriánová
24.2.2018 20:57
Mám ráda pěkné nádobí a kuchyň mám dostatečně vybavenou. Upéct kachnu by nebyl žádný problém. Jednu mám ještě v mrazáku, ale nebyla za levný peníz. Jít se rvát o cokoli do supermarketu není mým koníčkem. Ale kachnu peču vždy těch pět hodin. Vzpomínám si na mé kuchařské začátky. Na vánoce jsem chtěla upéct krocana, byl asi 4 kilový a já měla sice pekáč, ale neměla ho čím přiklopit. Na první pokus docela nepoživatelné sousto. Ale to bylo, kdeže ty loňské sněhy jsou.
Zuzana Pivcová
24.2.2018 19:56
Kdysi jsem tady vyprávěla, jak jsem od jedné známé dostala kachnu z těch, které její tatínek choval na rybníčku, a jak to bylo s jejím pečením, kdy moje sestra nakonec prohlásila, že to nebyla kachna, ale snad starej Husák. Maruško, na vaření i pečení jsem, co se týče nádobí, vybavena minimálně. :-D
Věra Ježková
24.2.2018 16:15
Kachnu jsem ještě nikdy nepekla, nebyl důvod. Určitě by mě odradila dlouhá doba pečení. Papiňák byl dobrý nápad. Kachnu si dám někdy s přítelem v naší oblíbené čínské restauraci – „křupavou a křehkou“. Mňam.
Naděžda Špásová
24.2.2018 14:53
Maruško, koupi kachny jsem měla taky v plánu, ale jezdíme nakupovat až kolem desáté, takže už nebylo nic. Zeptala jsem se prodavače u masa, jestli budou druhý den kachny. Povyprávěl mi, jak to tam ráno vypadalo, že se senioři málem porvali a že to bude úplně stejný. A zeptal se mě, jestli mi to za to stojí. Tak jsem mu poděkovala, řekla, že tedy opravdu nestojí a odkráčela jsem. V podstatě kachnu nemusíme, takže je to vyřešené. Ve vybavení kuchyně jsem na tom asi opravdu líp. Mám několik velkých nožů, nůžky na drůbež, moc šikovný brousek a několik pekáčů. Tedy kromě spousty jiných potřeb a udělátek. Napsala jsi to moc hezky, já bych tu kachnu taky nikomu nedala, dcerka měla pravdu. Hlavně, že jste si pochutnali :-)
Margita Melegova
24.2.2018 10:17
Milounky clanek a pravdivy, take nemuzu koupit kachnu a jist ji tri dny nebo se pojistit navstevou, delat pulku se nevyplati, spotreba elektriny je stejna jak kdyz bych pekla celou. Driv se varilo a peklo ve velkych nadobach a ted cim mensi tim lip, stejne neodhadnu a zustane i na druhy den.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA